Στο επεισόδιο της Δευτέρας του MasterChef 2023 μαζί με τους δύο φιναλίστ, Μαρία Μπέη και Νίκο Τράκα, στην κουζίνα επέστρεψαν τέσσερις από τους συνοδοιπόρους τους στο φετινό διαγωνισμό. Ο λόγος για τον Γιώργο Πορφύρη, την Μαρία Λαζαρίδου, τον Αλέξανδρο Αντωνελάκη και τον Άγγελο Τσιγκάκο.

Οι παίκτες κλήθηκαν να βοηθήσουν τους δύο φιναλίστ και να είναι οι sous-chefs τους για την ημέρα. Με την ομάδα της Μαρίας Μπέη ήταν ο Γιώργος Πορφύρης και ο Άγγελος Τσιγκάκος ενώ με τον Νίκο Τράκα η Μαρία Λαζαρίδου και ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης.

Οι δύο ομάδες κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα μενού τριών πιάτων με συγκεκριμένα βασικά υλικά τα οποία αξιολόγησαν οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Μάλιστα, οι sous-chefs της νικήτριας ομάδας κέρδισαν από 5.000 ευρώ ο καθένας.

Οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα και αξιολόγησαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων δίνοντας τους βαθμούς τους στο καθένα. Τελικά κατά 5.000 ευρώ πλουσιότεροι έφυγαν από το MasterChef οι: Γιώργος Πορφύρης και ο Άγγελος Τσιγκάκος.