Ο Νίκος Κουρής, που φέτος πρωταγωνιστεί στην κωμική αστυνομική σειρά IQ160, βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show». Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης έδωσε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην τελευταία του παράσταση, «Η Μοναξιά της Δύσης» που σκηνοθέτησε και δεν πήγε καλά.

«Η τελευταία μου παράσταση δεν πήγε καλά, δεν ήρθε κόσμος να τη δει και δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω γιατί πήγε τόσο χάλια. Ήταν η πρώτη μου σκηνοθεσία, ίσως αυτός να ήταν ένας λόγος. Ήταν ένα δύσκολο, άγριο, βίαιο έργο. Λυπάμαι πραγματικά που δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενα. Παίξαμε όσο μπορούσαμε να παίξουμε, αλλά, αν δεν έχεις κόσμο, δεν μπορείς και να συνεχίσεις. Δεν συμφέρει κανέναν. Ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκε ένα έργο μου και δε νομίζω ότι της άξιζε της παράστασης αυτό.

Απλά κατάλαβα ότι, αν κάνω κάτι, πρέπει να το θέλω πάρα πολύ και πως το να παίζω και να σκηνοθετώ ταυτόχρονα είναι λάθος. Λάθος, όχι ως προς το αποτέλεσμα, αλλά ως προς τη διαδικασία. Θεωρώ ότι ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι μόνο από κάτω, για να μπορεί να είναι τίμιος με τους ανθρώπους από πάνω. Πολύ ωραίο μάθημα.

Οι αποτυχίες δεν είναι ευχάριστες αλλά είναι πάρα πολύ διδακτικές. Από την επιτυχία δεν έμαθα ποτέ απολύτως τίποτα. Μόνο την… ψωνίζεις, κάτι νομίζεις, σου αρέσει. Έχει και μία αντιπαθητικότητα η επιτυχία», εξομολογήθηκε ο Νίκος Κουρής.

Ο δαιμόνιος αστυνομικός του IQ 160, Νίκος Κουρής παράλληλα αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως του αρέσει να βλέπει ντοκιμαντέρ που αφορούν πολιτικούς για να μαθαίνει για τις θέσεις τους.

«Υπάρχει μια ιστορία με την εξουσία. Έχω άλλοθι με τους ρόλους και διοχετεύομαι. Είναι δύσκολο να εμπνεύσεις ανθρώπους και για αυτό ο Παπανδρέου είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ενέπνευσε πολλούς. Έβλεπα τον Λεωνίδα Κύρκο σε ένα ντοκιμαντέρ και έκλαιγα με το ήθος, με το επίπεδο του λόγου και της φιλοσοφίας του. Για τον τρόπο που μιλούσε αρνητικά για τον Παπανδρέου αλλά πάντα με σεβασμό.

Ήταν ένας άλλος πολιτικός λόγος και ήταν πιο πειστικοί σε σχέση με τώρα. Πλέον τα πράγματα δεν είναι καθόλου πειστικά. Ούτε καν ψέματα γιατί καμιά φορά τα ψέματα ακούγονται και αληθινά. Η πλάνη είναι πολύ βασικό συστατικό της ελπίδας. Αν δεν πιστεύεις έστω και στα ψέματα, δεν έχεις ορίζοντα», σχολίασε για τον λόγο των πολιτικών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Νίκος Κουρής είπε ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία τη συνεργασία με τη Σμαράγδα Καρύδη στη νέα σειρά του Star, IQ 160: «Στο IQ160 κάναμε ένα γύρισμα με ένα αυτοκίνητο που καιγόταν και όταν πλησίασα έγινε έκρηξη και καψαλίστηκα. Ήρθε όλο το συνεργείο, με φιλούσαν, έγινα λίγο “ήρωας”. Με την Σμαράγδα είναι μια ευτυχία να είσαι μαζί της και στη δουλειά. Την λατρεύω, είναι χαρά Θεού. Είναι ένας άνθρωπος γενναιόδωρος και αληθινά σπάνιος».