Τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση του απρόσμενου θανάτου του μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2023 στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου, όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων.

Ο 77χρονος συνθέτης είχε παραχωρήσει την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη, πριν από λίγες μόλις ημέρες, στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4». Σε αυτήν, λοιπόν, μέσα σε όλα, ο Νότης Μαυρουδής μίλησε από καρδιάς για τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα οποία και μεγάλωσε εντός της φυλακής όπου βρισκόταν η μητέρα του.

Ειδικότερα, ο αείμνηστος συνθέτης είχε εξομολογηθεί πως «είναι αλήθεια πως η μητέρα μου ήταν πολιτική κρατούμενη και τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα μέσα στις φυλακές. Καταδικάστηκε γιατί η οικογένεια έκρυβε έναν αντιστασιακό της εποχής εκείνης, μιλάμε για το ’44 στα Δεκεμβριανά. Την συνέλαβαν, την πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες και την έκλεισαν στις φυλακές Αβέρωφ. Η μητέρα μου ήταν έγκυος σε μένα. Υπήρχαν άλλα τρία παιδιά, εκτός από μένα, τα οποία τα κράτησαν οι θείες μου με τον πατέρα μου και η μάνα μου με πήρε μαζί της. Με γέννησε στο σπίτι, όπου και την άφησαν με την συνοδεία βέβαια αστυνομίας».

«Γεννήθηκα και μετά από μερικές ημέρες ξαναμπήκε στο κελί και με πήρε μαζί της για να με θηλάσει και να μου προσφέρει όλα τα πρώτα βοηθήματα. Δεν έχω και δεν είχα κανέναν λόγο να εκμεταλλευτώ τον ηρωισμό της μητέρας μου» πρόσθεσε επίσης ο Νότης Μαυρουδής, λίγες μέρες πριν τον απρόσμενο θάνατό του.