Ο Ορέστης Τζιόβας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στη 1» και μίλησε ανοιχτά για τη διάσπαση προσοχής με την οποία έχει διαγνωστεί.

«Έχω διάσπαση προσοχής. Η αγωγή είναι λίγο βαριά για τη ΔΕΠΥ (διάσπαση ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας). Δεν έχω πάρει αγωγή γιατί αυτό που συζητούσα με τον δικό μου ψυχοθεραπευτή, είναι κάτι πάνω στο οποίο δεν γινόταν διάγνωση παλιότερα και μάθαιναν να ζουν οι άνθρωποι με αυτό. Μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι και κάποια στιγμή δεν είναι εμπόδιο πια», ανέφερε ο Ορέστης Τζιόβας.

Για την πρώτη του επίσκεψη σε ψυχολόγο

«Οι γονείς μου με είχαν πάει σε παιδοψυχολόγο μια επίσκεψη γιατί παίζαμε μπουνιές στο σπίτι, ήμουν ζωηρό παιδί. Δεν έκανε τέτοια διάγνωση. Ήταν λίγο φασίστας εκείνος ο γιατρός. Έγραψε κάποια πράγματα στο βιβλίο του και όταν μεγάλωσα και τα διάβασα δεν τα πίστευα. Για το πώς πρέπει να διαμορφώνεις τον χαρακτήρα του παιδιού. Στην δουλειά δεν με εμπόδισε, είχα μάθει να το διαχειρίζομαι κι είναι ένα σημείο που συγκεντρώνομαι», ανέφερε ο Ορέστης Τζιόβας στη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου.