Ο Παναγιώτης Φασούλας παραχώρησε για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Αθηναΐδα Νέγκα και στην εκπομπή της «Καλύτερα αργά» στο Action 24. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρώην δήμαρχος Πειραιά εξήγησε, μέσα σε όλα, τα στοιχεία που του λείπουν σήμερα από τα παρκέ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Φασούλας εξομολογήθηκε πως «έχει καλύτερα συνολική υποστήριξη σήμερα το μπάσκετ. Με ρωτάνε πολλοί γι’ αυτό και τους λέω πάντα ότι τα πράγματα αλλάζουν. Εμείς είχαμε καλύτερη τεχνική υποστήριξη απόν αυτούς που έπαιζαν μπάσκετ τη δεκαετία του ’60 και του ’70. Αυτοί σήμερα έχουν καλύτεροι υποστήριξη από αυτούς που έπαιζαν το 2000 και το 2010».

«Για μένα έχει παραγίνει η ατομική ανάλυση των παικτών. Δηλαδή μπαίνει ένας παίκτης στο γήπεδο και πλέον δεν σκέφτεται τόσο πολύ τη νίκη, μέσα από την οποία θα έρθει και η δόξα για τον ίδιο και το καλύτερο συμβόλαιο, όσο σκέφτεται τα αναλυτικά του στατιστικά. «Πρέπει να πάρω 8 ριμπάουντ για να γίνω ο δεύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία της Α1, οπότε πολύ λίγο με νοιάζει τι υπόλοιπο θα κάνω αλλά θα πάρω τα ριμπάουντ. Οπότε έχει γίνει πολύ αναλυτικό, ασχολούνται πολύ με τα μαθηματικά και οι παίκτες και οι γύρω παρά με την ουσία του παιχνιδιού».

«Μου λείπει η ιδρωτίλα, η αγωνία και το έντονο συναίσθημα της χαράς και της στεναχώριας. Ένα τέτοιο συναίσθημα βρίσκει δύσκολα κανείς γιατί είναι μόνο στον πρωταθλητισμό. Να χαίρεσαι τόσο έντονα και να λυπάσαι τόσο πολύ, επίσης, όταν χάνεις. Αυτά τα έντονα συναισθήματα μού λείπουν» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Παναγιώτης Φασούλας στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα.