Η μεγάλη έκπληξη στις εκλογές 2023 ήταν η είσοδος του κόμματος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή με ποσοστό 4,64% το οποίο είχε τη στήριξη του κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Βασιλης Στίγκας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα, είπε ευχαριστώ στον Ηλία Κασιδιάρη. «Ευχαριστούμε τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν το καύσιμο, που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος.

Ανάμεσα στους υποψηφίους στον νομό Λευκάδας ήταν η Δομινίκη Παπαδοπούλου, η οποία είχε διαγωνιστεί στο GNTM, αλλά είχε κάνει και ένα πέρασμα όσο από το «X-Factor», όσο και από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» τη Δευτέρα προβλήθηκε η ανακοίνωση του Βασίλη Στίγκα, η οποία ανέφερε πως η Δομινίκη Παπαδοπούλου βρίσκεται εκτός κόμματος, καθώς η στάση ζωής της δεν συνάδει με τις αξίες της παράταξης.

«Στο θέμα της υποψηφίου των Σπαρτιατών στη Λευκάδα, κυρίας Δομινίκης Παπαδοπούλου, δηλώνω δυσαρέσκεια για το πρόσφατο συμβάν σε σχέση με την προβολή της στάσης ζωής της. ΔΕΝ συνάδει με τις ηθικές αξίες της παράταξης μας. Τυπικά δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Δεν επιθυμώ την περαιτέρω συνεργασία μαζί της. Ο Πρόεδρος Βασίλης Στίγκας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή «Το Πρωινό».