Η Δανάη Μπάρκα στον αέρα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» μίλησε σήμερα μεταξύ άλλων για την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή, αλλά και για το ευχαριστώ του προέδρου στον Ηλία Κασιδιάρη.

«Φυσικά και ήταν αναμενόμενο να σχολιαστεί η άνοδος της ακροδεξιάς. Ήταν αναμενόμενο να σχολιαστεί η εκλογή ενός κόμματος με βουλευτές ναζιστικού μορφώματος», είπε αρχικά η Δανάη Μπάρκα για τα σχόλια στον διεθνή Τύπο.

Η Δανάη Μπάρκα είπε στη συνέχεια: «Το κόμμα των Σπαρτιατών έχει χρυσαυγίτικη ρητορική. Πριν 2-3 χρόνια πανηγυρίζαμε γι αυτή τη μάνα που τη λένε Μάγδα για τη νίκη της και τώρα ξαφνικά να νομιμοποιούμε τους ανθρώπους που έχουν ένστικτα βίας και φονικά ένστικτα. Μιλάμε για εισαγγελικά πορίσματα, δεν τα λέω εγώ. Μιλάμε για κάτι σοκαριστικό, εγκληματική οργάνωση. Είναι σοκαριστικό να λέμε ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας και είναι στη φυλακή. Πώς ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα κόμμα που σου λέει ότι “εμείς θα χτυπάμε, δεν θα θέλουμε τους μετανάστες”. Είναι πολλές οι σκέψεις μετά από αυτό το σοκ».

Κλείνοντας, η Δανάη Μπάρκα ανέφερε: «Χθες, μόλις είδα τα αποτελέσματα, ένιωσα ψυχική και ψυχολογική αποστράγγιση, όταν είδα ότι άνθρωποι με τέτοιες τάσεις έφτασαν στο σημείο να έχουν λόγο στη Βουλή. Οι δικοί μου άνθρωποι μού είπαν να μην πω τίποτα. Και λέω… είστε τρελοί; Θα φοβηθώ να πω τη γνώμη μου για τη δημοκρατία που επιλέγω… Μου φαίνεται σοκαριστικό, σιγά μη φοβηθούμε. Θα το καταπολεμήσει ο καθένας από την πλευρά του για να μην υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας».

Παρέμβαση στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» έκανε ένας υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Σπαρτιάτες. Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε η Δανάη Μπάρκα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος πήρε στο τηλεφωνικό κέντρο και ήταν αρκετά εκνευρισμένος με όσα είχε πει η παρουσιάστρια πιο πριν.

«Έγινε παρέμβαση από έναν υποψήφιο βουλευτή του κόμματος “Σπαρτιάτες”, ο οποίος πήρε εκνευρισμένος στο τηλεφωνικό κέντρο σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν από μένα για αυτό το κόμμα… Θέλω να του απαντήσω δημόσια και να του πω, γιατί έκανε story λέγοντας ότι φοβάμαι και ότι κότεψα… Ως παρουσιάστρια αυτής της εκπομπής και ως άνθρωπος της κοινωνίας, να του μεταφέρω ότι όχι, δεν κοτέψαμε και δεν θα φοβηθούμε. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται. Και να μην υπάρχει στη Βουλή κόμμα που να προάγει το φόβο.

Αλλά ακριβώς επειδή πατώντας πάνω στα θεμέλια της Δημοκρατίας δίνουμε λόγο σε όλους τους ανθρώπους, αλλά περνάνε από φίλτρο. Ανθρώπους που προάγουν τη βία, το ρατσιστικό λόγο για μετανάστες, για πρόσφυγες, για τον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, φυσικά και από τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν νομίζω ότι εύκολα θα δοθεί ο λόγος σε τέτοιους ανθρώπους», είπε αρχικά η Δανάη Μπάρκα.

Η Δανάη Μπάρκα είπε επίσης: «Καλή συνέχεια… Να είναι ψύχραιμοι, να είμαστε όλοι ενωμένοι και να μην φοβόμαστε, έχουμε ο ένας τον άλλον. Η Δημοκρατία και το καλό πάντα θα κερδίζει».