Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στα μάτια του»

Με αφορμή την δικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε το πρωινό της Πέμπτης στον αέρα του Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Alpha.

Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε σε αντίδραση του συναδέλφου του εντός της δικαστικής αίθουσας αλλά και την αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε: «Ο ίδιος ο Πέτρος είπε μέσα στο δικαστήριο πως δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στα μάτια του, δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν στο θέατρο, δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί με κανέναν».

«Μετά το metoo είναι αλήθεια πως όλοι πια προσέχουν και από τον φόβο βεβαίως αλλά, επίσης, εάν συμβούν πράγματα και δεν τα πουν, συνυπεύθυνοι είναι αυτοί που δεν τα λένε. Ο νόμος βεβαίως δίνει το δικαίωμα να τα πεις και 15 χρόνια μετά αλλά, αφού η κατάσταση πάει να καθαρίσει, θα πρέπει μόλις τους συμβαίνει κάτι να το καταγγέλλουν εκεί που πρέπει και όχι στα παράθυρα. Το ξαναλέω αυτό γιατί το παράθυρο δημιουργεί μετά μηνύσεις» δήλωσε στη συνέχεια.

«Άκουσα τον Γιώργο Λιάγκα σε αυτό που έλεγε για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά το βρήκα εξαιρετικά αιχμηρό γιατί δεν ξέρω αν συμβαίνει. Δούλευε σε μια πάρα πολύ καλή παράσταση. Ξέρετε πόσοι ηθοποιοί είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή; Είναι 10.000 ηθοποιοί εκ των οποίων οι 2.000 δουλεύουν. Οι άλλοι είναι υποτυπωδώς ή πληρώνονται υποτυπωδώς ή κάνουν άλλες δουλειές. Γιατί θα έπρεπε να εξαιρείται από αυτό ο γιος του Πέτρου, Δημήτρης που είναι ένα αξιόλογο παιδί και έχει αποδείξει ότι είναι καλός ηθοποιός; Δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου και αν ο Γιώργος Λιάγκας έχει κάποια στοιχεία ότι κάποιοι τον απέκλεισαν, να το πει» τόνισε, ακόμα, ο δημοφιλής ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε λάθος και αυτοκαταστράφηκε!»

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ,  Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και μίλησε μεταξύ άλλων και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ενας από τους ρόλους που παίξατε ήταν στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη…

Για πολλά χρόνια μάς έδενε το επάγγελμα και μας έκανε να νιώθουμε μια ισχυρή επαγγελματική και οικογενειακή φιλία. Ομως, έτσι όπως έγινε το ταξίδι της ζωής μας, οι δρόμοι μας χώρισαν, οι πορείες μας άλλαξαν. Ο Πέτρος οδηγήθηκε σε άλλους δρόμους και, δυστυχώς, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε…

Πώς είναι να αντιμετωπίζετε έναν πρώην φίλο σας στα δικαστήρια;

Είναι πολύ δύσκολη συνθήκη. Θα έλεγα ότι εγώ δεν έχω διαγράψει από μέσα μου τη λέξη «φίλος». Απλά θα ήθελα αυτός ο άνθρωπος που υπήρξε φίλος της ζωής μου να μπορέσει να καταλάβει ότι κάτι έκανε λάθος και αυτοκαταστράφηκε!

Πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το χάσμα και να έρθετε και πάλι κοντά;

Δεν το ξέρω. Αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Εγώ, όταν τελειώσει αυτή η μεγάλη περιπέτεια, όπου και αν είναι, είτε έξω είτε μέσα στη φυλακή, θα ήθελα πάρα πολύ να του μιλήσω και να του πω κάποια πράγματα. Πράγματα που θα έπρεπε να του είχα πει πολλά χρόνια πριν!

Η σύζυγός του και ο γιος του σας αντιμετώπισαν αρκετά σκληρά…

Δεν με πειράζει. Καταλαβαίνω τη δυσχερή τους θέση και μπορώ μέσα μου να δικαιολογήσω οποιαδήποτε εχθρική στάση. Θέλω να έχω τη συνείδησή μου καθαρή, να είμαι κοντά στους ανθρώπους που δεινοπάθησαν και, αν κάποιος έχει φταίξει, πρέπει να καταλάβει το λάθος του. Οποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, σημασία έχει τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ, όταν βλέπω βασανισμένους ανθρώπους, είμαι απόλυτα κοντά σε αυτούς!

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που ζήσατε σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Η στιγμή της κατάθεσής μου. Δεν ήταν εύκολο πράγμα… Οταν είσαι μάρτυρας στα δικαστήρια, η θέση σου είναι δύσκολη και σκληρή γιατί πρέπει να πεις αλήθειες. Πιο εύκολα γίνεσαι ψευδομάρτυρας -που δεν έχω υπάρξει ποτέ-, γιατί το ψέμα βγαίνει πιο εύκολα από τα χείλη

Newsletter

Θέλεις να μη χάνεις τα καλύτερα. Σε θέλουμε στην παρέα μας. Τσέκαρε το Νewsletter μας και κάθε Παρασκευή θα έχεις στο email σου τα θέματα από το govastileto.gr που επιλέγουμε για εσένα.

    Πατώντας "ΕΓΓΡΑΦΗ" αποδέχεσαι τους Όρους χρήσης και Πολιτικής Απορρήτου.