Μεγάλοι οίκοι μόδας διεκδικούν ένα «πράσινο» βραβείο

 Μεγάλοι οίκοι μόδας διεκδικούν ένα «πράσινο» βραβείο
Οι μεγάλοι οίκοι μόδας στην Ιταλία διεκδικούν τον τίτλο του πιο «πράσινου» εμπορικού σήματος την ώρα που ο τομέας της μόδας επιδιώκει επίσης την "αειφόρο" ανάπτυξη.

Το Εθνικό Επιμελητήριο της ιταλικής μόδας (CNMI) ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρία Eco-Age που παρέχει συμβουλές στις εταιρίες που υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος για την καθιέρωση στο Μιλάνο επί τη ευκαιρία των ντεφιλέ για το γυναικείο έτοιμο ένδυμα τα "Green Carpet Fashion Awards" (βραβεία του πράσινου τάπητα της μόδας).

Οίκοι όπως οι Fendi, Giorgio Armani, Gucci, Prada και Valentino θα συνεργαστούν με νέους σχεδιαστές για την πρώτη διοργάνωση αυτού του «πράσινου» διαγωνισμού στις 24 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο, ανακοίνωσε το επιμελητήριο της μόδας.

Το Μιλάνο, μια από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας, είναι σε προνομιακή θέση για να λανσάρει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες τις οποίες υιοθετούν όλο και περισσότερες διασημότητες, για τις οποίες "το ανακυκλωμένο γίνεται glamour", εξήγησε η ιδρύτρια της Eco-Age Λίβια Φερθ, η σύζυγος του βρετανού ηθοποιού Κόλιν Φερθ.

Αρκετές διασημότητες αποφάσισαν ήδη να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, όπως η 26χρονη 'Εμα Γουάτσον, η 21 ετών βρετανίδα ηθοποιός Σόφι Τέρνερ, η 29χρονη Λίλι Κόουλ, τοπ μόντελ από τη Βρετανία, ή ακόμη ο 39χρονος γερμανο-ιρλανδός ηθοποιός και παραγωγός Μάικλ Φασμπέντερ.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Scroll To Top