Η συνέντευξη του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Oprah Winfrey ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στη Daily Mail δείχνει ότι οι Βρετανοί αντιμετώπισαν με μεγάλη δυσπιστία τις κατηγορίες των Sussexes εναντίον του Παλατιού, καθώς τα ποσοστά δημοφιλίας της Meghan και του Harry μειώθηκαν κατά 13 και 15 μονάδες αντίστοιχα.

Αντιθέτως, οι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να στηρίζουν τη βασίλισσά τους, με τέσσερις στους πέντε συμμετέχοντας στην δημοσκόπηση (ποσοστό 80%) να δηλώνουν ότι την εκτιμούν και τη νοιάζονται. Ιδιαίτερα δημοφιλείς –αν και λίγο λιγότερο από την Ελισάβετ- παραμένουν ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton, με τα τρία τέταρτα των Βρετανών να εκφράζουν τη συμπάθειά τους στο ζευγάρι. Στα χαμηλότερα επίπεδα, βρίσκεται η δημοτικότητα του Πρίγκιπα Andrew με το 82% των συμμετεχόντων να εκφράζει αρνητική γνώμη, ενώ για πρώτη φορά υψηλό ποσοστό αρνητικής κριτικής (48%) πήρε και ο Harry.

Οι Βρετανοί δεν χαρίστηκαν ούτε στη Meghan Markle και μόνο το ένα τρίτο (31%) φαίνεται να έχει θετική άποψη για τη Δούκισσα, τη στιγμή που το 58% δηλώνει “καχύποπτο” και αντιπάθεια.

Η συνέντευξη επηρέασε όμως αρνητικά και τη γνώμη των Βρετανών για τον Πρίγκιπα Κάρολο ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, είδε απότομη μείωση στην εκτίμηση που του έχουν οι πολίτες με το 42% να εκφράζει αρνητική άποψη.

Το πιο σημαντικό όμως από όσα δείχνει η δημοσκόπηση είναι ότι, μετά την προβολή της συνέντευξης, αρκετοί Βρετανοί που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και άνω των 50, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να έχει εκλεγμένο αρχηγό κράτους, όπως η Γαλλία. Ο βασικός λόγος για τον οποίο ζητούν να καταργηθεί η μοναρχία είναι οι καταγγελίες της Meghan για ρατσιστικές συμπεριφορές από μέλη της βασιλικής οικογένειας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!