Η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, τονίζοντας πως ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν ήταν βασανιστικός. Η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε στον ύπνο της και δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει.

Η ιατροδικαστής, η οποία είχε εξετάσει επί τόπου το άψυχο κορμί της 20χρονης, μίλησε για τον μαρτυρικό θάνατο τόσο της κοπέλας όσο και του σκύλου του ζευγαριού, που βρέθηκε κρεμασμένος στην εσωτερική σκάλα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.

«Στο υπνοδωμάτιο, όπως και στο υπόλοιπο σπίτι, επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι σε πρηνή θέση. Το πρώτο που επιχειρούμε να δούμε είναι ο χρόνος του θανάτου και ο τρόπος, εξετάζοντας εξωτερικά το σώμα. Τα υπόλοιπα ευρήματα προέρχονται από τη νεκροψία, που έγινε την επόμενη ημέρα. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δύο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου. Γύρισα το πτώμα σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω τον θάνατο. Στις 10:00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σορό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δεν γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν αλλού κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία», ξεκαθάρισε η μάρτυρας.

Πέντε λεπτά άντεξε η Καρολάιν, σύμφωνα με την κατάθεση της κυρίας Σπηλιοπούλου, η οποία απέκλεισε να προκάλεσε την ασφυξία στην άτυχη κοπέλα κάποιο ρούχο που τυλίχτηκε γύρω της. «Δεν θεωρώ ότι ο θάνατος επήλθε επειδή κάποιο ρούχο τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι γιατί είχε κακώσεις στο στόμα. Μπορεί αρχικά να μπήκε το χέρι, να έκλεισε το στόμα, αλλά είναι πιθανό στη συνέχεια να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι για να μην ακουστεί και κάτι… Στον ασφυκτικό θάνατο περίπου για 2-3 λεπτά ο εγκέφαλος αντέχει. Μετά νεκρώνεται, όποτε και να επιβιώσει το άτομο θα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μετά σταματούν τα όργανα και τέλος η καρδιά. Στην έκθεσή μου λέω ότι ο θάνατος έχει συμβεί λίγο μετά τις 4:00 και σίγουρα όχι μετά τις 5:00. Έχω μια εκτίμηση ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά».

Πρόεδρος: Με παλμούς 50-60 σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;

Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφύξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

Η ιατροδικαστής δεν θεωρεί πιθανό να επέφερε τον θάνατο της κοπέλας ο τυχόν σφιχτός εναγκαλισμός της, αφού, όπως εξήγησε, «θα έπρεπε να κρατήσει κάποια λεπτά και να προκαλέσει κακώσεις, που δεν βρήκαμε».

Αναφερόμενη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η μάρτυρας σχολίασε: «Μας προβλημάτισε ότι όσες κακώσεις υπήρχαν ήταν πολύ λεπτές, είχαν μικρό πάχος. Ήταν μόλις διακρινόμενες. Δηλαδή δεν ήταν σφιχτό το δέσιμο. Έχει να κάνει όχι με τη διάρκεια, αλλά με το πόσο σφιχτό ήταν», εξήγησε.

Εισαγγελέας: Της είχε δαγκώσει τα χείλη;

Μάρτυρας: Όχι, είναι από την πίεση. Είναι χτύπημα, όχι δάγκωμα.

Εισαγγελέας: Έχετε κάτι να παρατηρήσετε σε σχέση με τον χώρο; Υπάρχει περίπτωση να περάσει ο ήχος στη δίπλα μεζονέτα;

Μάρτυρας: Όταν γίνεται σε κρεβάτι, υπάρχει μαξιλάρι. Μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχαν τρία θερμαντικά σώματα. Θεωρούσα ότι τα χρησιμοποιούσαν για το μωρό. Και σχολίασα ότι… κοίταξε να δεις καινούργιο σπίτι και χρειάζονται έξτρα σώματα… Θεωρώ δηλαδή ότι τα σπίτια δεν είχαν καλή μόνωση.

Η μάρτυρας, που μπήκε στο σπίτι αμέσως μετά το έγκλημα, αναφέρθηκε και στον σκύλο του σπιτιού, κάνοντας λόγο για μια ακραία εικόνα. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «το πρωτόγνωρο που είδα, και έχω πάει σε πάρα πολλά εγκλήματα», αναφερόμενη στον θάνατο της Ρόξι.

«Αυτή η μυρωδιά του αίματος… ζώο θανατωμένο με αυτόν τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί. Συνήθως τα πυροβολούν. Εδώ τα μπροστινά πόδια του σκύλου ήταν πάντα στον τοίχο σαν να προσπαθούσε να κρατηθεί… Δεν ξέρω».

Πολιτική αγωγή: Άρα βασανίστηκε το ζώο;

Μάρτυρας: Όσο και η κοπέλα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!