Συνέντευξη στο περιοδικό Vanity Fair παραχώρησε η παραγωγός και δημοσιογράφος Νάντια Χαλαμανδάρη μαζί με τον συνεργάτη της, βραβευμένο σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Βενετόπουλο, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους στα φετινά βραβεία Όσκαρ 2021 με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Draw with Me».

Το ντοκιμαντέρ μιλάει για την απίστευτη ιστορία του διαφυλικού, Μπρέντον Σολ και παρουσιάζει την θεία του, Jennifer Lopez και τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μιλάνε για το θέμα.

Το Vanity Fair, που διοργανώνει τα μεγαλύτερα Οσκαρικά γκαλά κάθε χρόνο μετά την απονομή των βραβείων, συνδέει το «Draw with Me» και την Οσκαρική συμμετοχή του με την Ισπανία, αναφέροντας στον τίτλο του αρθρου ότι το ντοκιμαντέρ έχει «Ισπανική σύνδεση» μιας και η Νάντια Χαλαμανδάρη είναι παντρεμένη με τον γιο της Ισπανίδας Πριγκίπισσας Πιλάρ ντε Μπορμπόν, της μεγάλης αδελφής του Βασιλιά Χουάν Κάρλος.  

Όπως τόνισαν Χαλαμανδάρη και Βενετόπουλος, το όλο εγχείρημα γίνεται πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση στόχος του οποίου είναι να στηρίξει την Ελλάδα μέσω του χαρισματικού Έλληνα σκηνοθέτη που θα είναι και αυτός που θα πάρει το βραβείο σε περίπτωση νίκης.

Το Vanity Fair παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ ως φαβορί για την νίκη στην κατηγορία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ καθώς έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από τα μεγαλύτερα μέσα παγκοσμίως.

Στο επίσημο πόστερ της ταινίας το NBC News γράφει ότι το ντοκιμαντέρ μας δείχνει «πως να δεχόμαστε την αλλαγή και τις δυσκολίες με αγάπη»,  η New York Post αναφέρει ότι «Ο Μπρέντον θα φωτίσει τον δρόμο για τόσο πολλά παιδιά» ,το περιοδικό της Όπρα Γουίνφρει δηλώνει ότι «Το μήνυμα τους είναι ξεκάθαρο», ενώ το περιοδικό Vogue τονίζει ότι: «Το ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει να ανοίγει τις πόρτες για την ισότητα».

Τέλος το Vanity Fair αποκαλύπτει ότι  η ιδέα για να πάρει μέρος το ντοκιμαντέρ στα Όσκαρ είχε η Νάντια Χαλαμανδάρη αυτό το καλοκαίρι σε μία υπέροχη βίλλα στην Πάρο όπου μαζί με τον Βενετόπουλο ήταν καλεσμένοι του παραγωγού και καθηγητή Πανεπιστημίου Αριστοτέλη Τζιαμπίρη.

Κατάφεραν και συναντήθηκαν όλοι στην ίδια χώρα, λόγω του lockdown της πανδημίας, αποφάσισαν και έπραξαν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!