Αντιμέτωπος με τον εφέτη ανακριτή είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για εμπλοκή στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος , συνοδευόμενος από αστυνομικούς ανέβηκε με το ασανσέρ στον 7ο όροφο του Εφετείου, όπου βρίσκεται το ανακριτικό γραφείο, χαμογελαστός, κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.
Η κόρη του, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αμέσως πήγε κοντά του για να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή, εκτός από τους συνεργάτες και τα δυο παιδιά του, από τον πρώτο του γάμο, τον κατηγορούμενο ποινικολόγο περίμενε και η σύντροφος του, Νατάσσα Καλογρίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης. Αφορμή ήταν η απαίτηση του εφέτη ειδικού ανακριτή να απενεργοποιήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, το κινητό του. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.