Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» και στην Ελεονώρα Μελέτη, εστιάζοντας και στο φλέγον θέμα που έχει δει τα φώτα της δημοσιότητας και αφορά στη διαμάχη της κόρης του Μαρίας Ελένης και της κόρης της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη, Μάρθας Κουτουμάνου.

Ο γνωστός ποινικολόγος δεν έκρυψε τη βαθιά του θλίψη για ό,τι έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο αδελφές μετά τον θάνατο της μητέρας τους ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και στους λόγους που ξεκίνησε αυτή η διαμάχη. Όπως τόνισε, η διαμάχη ξεκίνησε για το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, και η αντιδικία αυτή έγινε γνωστή από την πλευρά της Μάρθας, αφού η Μαρία Ελένη προσπαθούσε να την κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι το συμφέρον των δυο κοριτσιών είναι να πουληθεί το σπίτι έτσι ώστε να τακτοποιηθούν τόσο οι ίδιες όσο και κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες.

«Η Μάρθα από 7 ετών ζούσε μαζί μας. Την αγάπησα και δεν την ξεχώρισα ποτέ από τα άλλα τρία παιδιά μου. Σαν παιδί μου, όχι από υποχρέωση, από αληθινή αγάπη. Μεγάλωσε μαζί μας, ήμουν κοντά της σε όλη τη διαδρομή της. Όταν παντρεύτηκε τον μακαρίτη τον Βλάσση έζησε μαζί του και όταν έφυγε από τη ζωή ο Βλάσσης, ξαναήρθε και έμενε μαζί μας. Μεγάλωσε κοντά μας και κοντά μου.

Όλη αυτή η υπόθεση με έχει πληγώσει πολύ και με έχει στεναχωρήσει πολύ. Τόσο η Μαρία Ελένη όσο και εγώ δεν είχαμε καμία διάθεση αυτό να δημοσιοποιηθεί. Την αφετηρία για την δημοσιοποίηση, δυστυχώς, την ξεκίνησε η άλλη πλευρά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες του τι έχει λεχθεί. Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι υπάρχει μια κακοποίηση της αλήθειας, την οποία δεν περίμενα.

Όλα μετά τον θάνατο της Ζωής έγιναν άψογα, ήρεμα, αγαπημένα με δική μου πρωτοβουλία και στεναχωριέμαι πάρα πολύ με αυτή την εξέλιξη. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι αυτό το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, στο οποίο ζήσαμε με την Ζωή Λάσκαρη και με τη Ζένια Μπονάτσου και τη Μάρθα Κουτουμάνου. Τη Ζένια σαν εγγονή μου τη μεγάλωσα, παππού με έλεγε πάντα.

Αυτό το σπίτι ανήκει και στις δύο κοπέλες, αφού είναι κληρονομιά της Ζωής. Το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι ενώ είχε συμφωνηθεί να ζήσει λίγο η Μάρθα στο σπίτι αυτό και μετά να φύγει, για να το πουλήσουμε. Και στις δύο το συμφέρον είναι να πουληθεί το σπίτι, ώστε να τακτοποιηθούν και διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες. Δυστυχώς υπήρξε ένα πρόβλημα εκεί, το οποίο ανάγκασε τη Μαρία Ελένη μετά από πολλούς μήνες υπομονή, να καταφύγει στη δικαιοσύνη για να οριστεί προσωρινή διαχειρίστρια και να υποχρεωθεί η Μάρθα να δώσει τα κλειδιά του σπιτιού στην συνιδιοκτήτρια. Κάτι που αρνείτο.

Ελπίζω να υπάρξει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και να λυθεί το θέμα προς το συμφέρον και των δύο. Και να πάψει αυτή η δημοσιότητα γύρω από μια αντιδικία που δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Όλους μας πονάει και όλους μας θλίβει. Δεν το περίμενα αυτό, ήταν μια έκπληξη. Δεν μπορώ να αιτιολογήσω ορισμένα πράγματα. Επιθυμία μου είναι όλη αυτή η ιστορία να συρρικνωθεί και να τελειώσει», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου…