Ο 30χρονος σήμερα, Spencer Elden, ο οποίος ήταν το μωρό που εμφανιζόταν γυμνό στο εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ των Nirvana, Nevermind, το 1991, μηνύει το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Kurt Cobain, τον φωτογράφο Kirk Weddle και τις δισκογραφικές εταιρίες που κυκλοφόρησαν το άλμπουμ επειδή παραβίασαν τη νομοθεσία περί παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ούτε οι γονείς του και φυσικά ούτε ο ίδιος (ο οποίος ήταν 4 μηνών τότε) έδωσαν την άδεια τους να φανούν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Ο Spencer Elden ισχυρίζεται ότι το γκρουπ τους είχε υποσχεθεί ότι θα καλύψει το συγκεκριμένο σημείο με ένα αυτοκόλητο  και ότι οι Cobain, Novoselic και Grohl δεν τον προστάτεψαν από την σεξουαλική εκμετάλλευση της εικόνας του.

Ζητάει το ποσό των 150.000 δολαρίων από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση για τις ζημιές συναισθηματικές, ψυχολογικές και υλικές που του έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη φήμη όλα αυτά τα χρόνια, όπως λέει.

Ο φωτογράφος Kirk Weddle που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία ήταν φίλος με τον πατέρα του Elden, Rick. Του είχε πει τότε αν ήθελε να βγάλει 200 δολάρια για μια φωτογραφία του γιου του να κολυμπάει. Ο πατέρας του Elden θυμάται ότι έκαναν ένα μεγάλο πάρτι σε μια πισίνα. Μετά την επιτυχία του δίσκου, η Geffen έστειλε στον Spencer μια πλατινένια κόπια του Nevermind και ένα αρκουδάκι.

Ο Elden αναπαρήγαγε την ίδια εικόνα αρκετές φορές στα χρόνια και έκανε τατουάζ με την λέξη «Nevermind» στο στήθος του. Το 2016 σε μια συνέντευξη του στο GQ της Αυστραλίας είχε δηλώσει ότι δεν είχε τα ίδια συναισθήματα όπως παλιά σε σχέση με το εξώφυλλο.

«Είμαι πολύ θυμωμένος, για να είμαι ειλικρινής», είχε πει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!