Στην εκπομπή «Στούντιο 4» μίλησε ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, οποίος αναφέρθηκε στο νέο του βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Η μικρή λέξη αγάπη» και στα ερεθίσματα που του έδωσαν την έμπνευση για να το γράψει.

Παράλληλα, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για τη μητέρα του που ήταν διπολική αλλά και για τη δική του μάχη με τη νόσο λέγοντας πως θεωρεί χρέος του να μιλά ανοιχτά στον κόσμο γι’ αυτή καθώς στην Ελλάδα το στίγμα είναι ακόμα πολύ βαρύ.

«Όπως πολύ διπολικοί και δη αρρύθμιστοι – γιατί η μητέρα μου ήταν παραμελημένη, δεν έβλεπε ψυχίατρο, έπαιρνε χάπια στα κουτουρού κι ήταν αλκοολική, όπως κι εγώ είμαι διπολικός κι αλκοολικός. Η μητέρα μου δεν είχε φίλτρο. Ήταν ένας άνθρωπος, που η ψυχή του δεν είχε δέρμα. Ήταν τελείως απογυμνωμένη.

Μου μιλούσε για τα αισθήματά της, τη ζωή, τον κόσμο από πολύ νωρίς σαν να ήμουν ενήλικας.

Είμαι ένας άνθρωπος που επίσης δεν έχω φίλτρο. Δεν έχω κανένα δισταγμό να μοιραστώ ένα προσωπικό βίωμα με 150.000 ανθρώπους γιατί αισθάνομαι κι είμαι ελεύθερος. Νιώθω κι ένα χρέος να μιλώ για τη ψυχική νόσο, για τη θεραπεία, για τα άκρα γιατί το στίγμα στην Ελλάδα είναι ακόμα πάρα πολύ βαρύ», είπε χαρακτηριστικά ο Αύγουστος Κορτώ.