Ο Billy Porter αποκάλυψε πως είναι θετικός στον ιό HIV

Ο Billy Porter αποκάλυψε πως είναι θετικός στον ιό HIV


 

Ο πρωταγωνιστής της σειράς Pose, Billy Porter, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια, σε μία κατάθεση ψυχής στο τεύχος Μαΐου του «The Hollywood Reporter» πως είναι θετικός στον ιό HIV.

Ο διάσημος ηθοποιός εξομολογήθηκε το αγκάθι που έκρυβε τα 14 τελευταία ολόκληρα χρόνια και τους λόγους που τον έκαναν να ντρέπεται για την κατάστασή του, αποκρύπτοντας την πληροφορία αυτή από φίλους, συναδέλφους και την ίδια του τη μητέρα.

«Ήμουν η γενιά που υποτίθεται πως έπρεπε να ξέρει καλύτερα, αλλά συνέβη έτσι κι αλλιώς. Ήταν 2007, η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Βρισκόμουν στην αφάνεια για περίπου 10 χρόνια, αλλά το 2007 ήταν το χειρότερο έτος. Μέχρι τον Φεβρουάριο, είχα διαγνωσθεί με διαβήτη Τύπου ΙΙ. Μέχρι τον Μάρτιο, υπέγραφα τα χαρτιά της χρεωκοπίας. Και μέχρι τον Ιούνιο είχα διαγνωσθεί με τον ιό HIV. Η ντροπή εκείνης της εποχής, που προστέθηκε στην ντροπή που είχε συσσωρευτεί στη ζωή μου, με έκανε να σωπάσω και έζησα με αυτή τη ντροπή χωρίς να μιλήσω για 14 χρόνια. Το να είσαι θετικός στον HIV, από εκεί που κατάγομαι, μεγαλώνοντας σε μία εκκλησία Πεντηκοστιανισμού με μία πολύ θρησκευόμενη οικογένεια, θεωρείται τιμωρία απο τον Θεό», έγραψε στο κείμενό του ο Porter.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη στιγμή που το έμαθε όταν είχε εμφανίσει ένα σπυράκι στα οπίσθιά του, που τον οδήγησε να κάνει εξετάσεις. Και ενώ κάθε 6 μήνες έκανε τη γνωστή εξέταση για τον HIV, πιστεύοντας ότι και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό, δυστυχώς η αλήθεια ήταν διαφορετική. Χωρίς να μπορεί να το χωνέψει, προσπάθησε να το μπλοκάρει από τη ζωή του, αποκαλύπτοντάς το σε συγκεκριμένα άτομα, από τα οποία είχε αποκλείσει τη μητέρα του.

Η πανδημία όμως και το γεγονός ότι ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, τον βοήθησε να δει την αλήθεια κατάματα. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στο δυσάρεστο γεγονός κατά την παιδική του ηλικία, όταν στα 7 του ο θετός πατέρας του τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Και ενώ είχε πάρει την απόφαση να μη της μιλήσει ποτέ για τον ιό HIV, από τη στιγμή που δεν ήθελε να τη βαρύνει περισσότερο με το αίσθημα της ντροπής, αποφάσισε να της το αποκαλύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κρατάς αυτό το μυστικό για 14 χρόνια; Μην το ξανακάνεις ποτέ αυτό. Είμαι η μητέρα σου, σε αγαπώ ό,τι κι αν γίνει. Και ξέρω πως δεν μπορούσα να καταλάβω πώς να το κάνω στην αρχή, αλλά έχουν περάσει δεκαετίες τώρα.», ήταν η αντίδραση της μητέρας του.

Ο Porter με μία ανάρτηση στο Instagram ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τον στηρίζουν και του δείχνουν την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια, ανακοινώνοντας στους followers του την κυκλοφορία της συνέντευξής του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top