Σίγουρα έχετε παρακολουθήσει ή τουλάχιστον έχετε ακούσει για το νέο κορεάτικο θρίλερ, το Squid Game, τη νέα σειρά-φαινόμενο του Netflix, που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή του παγκόσμιου top 10 του Netflix.

Η υπόθεση

Ένα γκρουπ 456 ανθρώπων, που είναι απελπισμένοι και χρωστούν χρήματα, προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε μια σειρά παιδικών παιχνιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους συνέπειες για να κερδίσουν ένα βραβείο ύψους 45.6 δισεκατομμυρίων γουόν. Πού είναι το περίοεργο; Εάν χάσει κανείς στα παιχνίδια, πεθαίνει!

Τα παιχνίδια είναι απλά και βγαλμένα από τα παιδικά χρόνια των πολλών. Μερικά από αυτά είναι στρατιωτάκια ακούνητα και η διελκυστίνδα που οι περισσότεροι έπαιξαν σε μικρή ηλικία.

Αυτό προσδίδει μία αίσθηση νοσταλγίας, που οδηγεί στη βία. Τα παιχνίδια είναι πολύ απλά, έτσι ώστε ο θεατής να επικεντρώνεται στους χαρακτήρες, είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης, Hwang Dong-hyuk.

Ο Hwang Dong-hyuk, δημιουργός της δημοφιλούς κορεάτικης σειράς, εξήγησε σε συνέντευξή του πώς προέκυψε η ιδέα για την πρωτότυπη πλοκή της σειράς ενώ αποκάλυψε ότι ένας από τους χαρακτήρες έχει κοινά στοιχεία με τον Donald Trump.

Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και την εκλογή του Donald Trump στον Λευκό Οίκο, όπως είπε «σκέφτηκε ότι ήταν καιρός να βγει αυτή η σειρά έξω στον κόσμο».

«Εκείνη την εποχή υπήρχε η κρίση των Lehman Brothers. Η κορεάτικη οικονομία είχε επηρεαστεί άσχημα» είπε εξηγώντας ότι το αρχικό σχέδιό του ήταν να κάνει ταινία και όχι σειρά, όμως αντιμετώπισε την αντίδραση του στούντιο και των ηθοποιών.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρχαν πολλά ζητήματα. Ήρθε η αύξηση των κρυπτονομισμάτων, όπου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ειδικά οι νέοι στην Κορέα, επένδυαν τα χρήματά τους. Και υπήρχε και η ανάπτυξη των μεγάλων εταιρειών της τεχνολογίας όπως το Facebook, η Google και η Naver στην Κορέα που άλλαξαν τις ζωές μας. Ήταν καινοτόμες αλλά έγιναν και πολύ πλούσιες», είπε, συμπληρώνοντας ότι ο Donald Trump ήταν η έμπνευση για έναν από τους χαρακτήρες της σειράς.

«Πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με έναν από τους VIPs. Είναι σαν να παρουσιάζει ένα τηλεπαιχνίδι, όχι να κυβερνά μια χώρα, και να μοιράζει τρόμο στους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!