Ο Γιώργος Χειμωνέτος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δικαστική μάχη που έδωσε για να πάρει πίσω το πατρικό του.

Μίλησε μας και για τον δικαστικό αγώνα που έδωσες. Αναφέρομαι στο πατρικό σου σπίτι. Δικαιώθηκες τελικά;

Αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα. Η απόφαση πάρθηκε τον Ιούλιο. Είχα πάρει ένα δάνειο από ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Η συγκεκριμένη τράπεζα ήταν αρκετά επιθετική και δεν ήθελαν καν να διαπραγματευτούμε για να βρούμε μια λύση. Παράνομα μου πήραν το σπίτι. Μετά πέρασαν τα χρόνια και πήγαμε σε ανακοπές που δεν ευδοκιμούσαν γιατί συνεχιζόταν αυτό το γαϊτανάκι. Τον Ιούλιο ουσιαστικά ακύρωσα τον πλειστηριασμό και τώρα είμαστε στη διαδικασία να επαναφέρουμε τα πράγματα στην αρχική τους θέση. Για εμένα είναι μια τεράστια νίκη, τεράστια επιτυχία. Εννέα χρόνια ήμουν μακριά από το σπίτι μου και έβλεπα άλλους να μένουν μέσα γιατί με το που το πήρε η τράπεζα το πούλησε κιόλας. Τώρα περιμένω να τελεσιδικήσει αυτό το πράγμα ώστε να μπούνε τα πράγματα στην αρχική τους θέση.
 

Σε περίπτωση που το έχανες θα ένιωθες με έναν τρόπο πως προδίδεις τους γονείς σου;

Ναι εννοείται, θα ένιωθα πως πρόδωσα τους γονείς μου. Έζησα εκεί ως τα 18 μου χρόνια. Θα σκεφτόμουν πως δεν έκανα τον αγώνα μου. Αν έφταιγα, θα το καταλάβαινα.

Τι έχεις να πεις σε ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια θέση;

Νομίζω πως πολλοί άνθρωποι που βιώνουν παρόμοια κατάσταση δεν ξέρουν τι να ρωτήσουν, που να ρωτήσουν κλπ. Θέλει τεράστια υπομονή και επιμονή και πολλές γνώμες. Εγώ συνάντησα πολλούς που πήγαν να μου κόψουν τα φτερά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!