Ο Harvey Weinstein παραδόθηκε την σήμερα στην αστυνομία της Νέας Υόρκης για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούν βιασμό, εγκληματική πράξη σεξουαλικής κακοποίησης, και σεξουαλική κακοποίηση για υποθέσεις που αφορούν τις κατηγορίες από δύο διαφορετικές γυναίκες.

Ο Harvey Weinstein που δεν δίστασε να χαμογελάσει φορώντας χειροπέδες στους δημοσιογράφους που κάλυψαν την παράδοση και τη σύλληψή του, αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ως εγγύηση.

Παράλληλα παρέδωσε το διαβατήριο του, ενώ θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα καταγράφει τις κινήσεις του. Ο ίδιος επιτρέπεται να κινείται στις περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ.

Αξίζει να σημειωθεί πώς δικηγόρος του Harvey Weinstein, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού, ποινικά κολάσιμης σεξουαλικής πράξης και σεξουαλικής κακοποίησης που προέκυψαν από τις υποθέσεις δύο γυναικών, είναι ο Benjamin Brafman. Ο ίδιος υπήρξε συνήγορος του Dominique Strauss-Kahn στην υπόθεση της απόπειρας βιασμού μιας εργαζόμενης σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Οι κατηγορίες εναντίον απορρίφθηκαν από το δικαστήριο το 2011.