Ο Michael Douglas τόνισε ότι υποστηρίζει το κίνημα #MeToo «ολόψυχα» παρ’ ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση νωρίτερα φέτος.

Μιλώντας στο Associated Press στην πρεμιέρα στο Λος Άντζελες της ταινίας «Ant-Man and The Wasp», ο Michael Douglas είπε: «Νομίζω ότι είναι ένα υγιές κίνημα, νομίζω ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη».

Ο 73χρονος ηθοποιός και κινηματογραφικός παραγωγός τήρησε σιωπή στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του τον περασμένο Ιανουάριο πρώην υπάλληλος του. Η Susan Braudy κατήγγειλε ότι επί τρία χρόνια τη δεκαετία του 1980, στη διάρκεια των οποίων εργαζόταν στην εταιρεία παραγωγής που είχε ο ηθοποιός την παρενοχλούσε με διάφορους τρόπους.

Ο Michael Douglas αρνήθηκε τους ισχυρισμούς απαντώντας προκαταβολικά προτού διατυπωθούν οι κατηγορίες: «Αυτό είναι ένα πλήρες ψέμα, επινόηση, δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό».
Η σύζυγός του, ηθοποιός Catherine Zeta-Jones τον υπερασπίστηκε μιλώντας στο Entertainment Tonight.

«Δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να ενεργήσουμε προληπτικά σε μια ιστορία που έπρεπε να παρακολουθήσουμε. Έκανε μια δήλωση. Νομίζω ότι είναι πολύ σαφής ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα» είπε.

Αν και δεν αναφέρθηκε άμεσα στους ισχυρισμούς εναντίον του στη συνέντευξή του στο AP, ο Douglas μίλησε για τις αντιδράσεις που εισέπραξε, χαρακτηρίζοντας κάποιες κατηγορίες «φήμες».

«Μετά τις πρώτες συναισθηματικές εκρήξεις του κινήματος και κάποιες τρομακτικές καταστάσεις που υπήρχαν, άρχισε να αποκτά περισσότερη διακριτικότητα και όχι απλά να εξοστρακίζουν πολλούς ανθρώπους βάσει διαδόσεων» είπε, προσθέτοντας: «Υποστηρίζω το κίνημα ολόψυχα».