Ο Nίκος Αλιάγας χορεύει με φουστανέλα σε πανηγύρι στην πατρίδα του!

Ο Nίκος Αλιάγας χορεύει με φουστανέλα σε πανηγύρι στην πατρίδα του!

 

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι, βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Νίκος Αλιάγας.  Ο δημοσιογράφος φροντίζει να περνά μερικές ημέρες κάθε καλοκαίρι στο χωριό του πατέρα του, τα Σταμνά, μαζί με την οικογένειά του.

Χθες βράδυ ο παρουσιαστής του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, βρέθηκε στο διάσημο πανηγύρι της Αγίας Αγάθης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο χωριό.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά φόρεσε την παραδοσιακή φουστανέλα και ακολούθησε τους ντόπιους σε ένα έθιμο που κρατά από τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση του 1821.

 

Άνδρες με νταούλια και ζουρνάδες από την γύρω περιοχή, ακόμη και από το Αγρίνιο, καταφθάνουν στο χωριό Σταμνά, ενώ δεκάδες παιδιά και νέοι ντύνονται με φουστανέλες. Εντυπωσιακό είναι επίσης το θέαμα των εφίππων που συμμετέχουν στο πανηγύρι και οδηγούν τον κόσμο που περνά μέσα από τα Σταμνά και καταλήγει στο εκκλησάκι για την καθιερωμένη λειτουργία προς τιμήν της Αγίας Αγάθης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας λαμβάνει μέρος στο πανηγύρι στα Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας. Πριν από πολλά χρόνια, η αδερφή του είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του και πάλι με παραδοσιακή φορεσιά μαζί με τους γονείς του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top