Ο Νίκος Κοκλώνης εκπλήρωσε την επιθυμία του Πάνου Βλάχου να στηρίξει μέσα από το φιλανθρωπικό Challenge του Celebrity Travel το πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Φέτος ο Νίκος Κοκλώνης αποφάσισε να εμπλουτίσει την εκπομπή του, Celebrity Travel, με μια νέα ενότητα κοινωνικής προσφοράς, την οποία οι καλεσμένοι αμέσως αγκάλιασαν: τo Challenge Time είναι κάθε φορά μια διαφορετική δοκιμασία, αλλά πάντα με τον ίδιο σκοπό. Μέσα από τη δοκιμασία αυτή, που είναι μια διασκεδαστική αλλά όχι εύκολη πρόκληση, ο κάθε διάσημος προσκεκλημένος του Νίκου συγκεντρώνει ένα χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιλέγει τον καλό σκοπό στον οποίο θα διατεθεί.

Ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος, ο οποίος ήταν καλεσμένος του Νίκου Κοκλώνη στο ταξίδι του Celebrity Travel στην Κόστα Ρίκα, επέλεξε να προσφέρει το ποσό των 4.000 ευρώ που κέρδισε στο Challenge Time στο Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ο Νίκος Κοκλώνης βρέθηκε στο Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας, έπαιξε με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Ευάγγελο Σλάμκα, υπεύθυνο επικοινωνίας και δωρεών, και παρέδωσε στη διευθύντρια του παραρτήματος Ιωάννα Μαυρογιάννη την επιταγή των 4.000 ευρώ. Συγκινημένη, η Ιωάννα Μαυρογιάννη και η ομάδα της ευχαρίστησαν τον Νίκο Κοκλώνη και τον Πάνο Βλάχο, που επέλεξαν να στηρίξουν τις ανάγκες του παραρτήματος.

Η εκπομπή του Νίκου Κοκλώνη Celebrity Travel προβάλλεται από το Open κάθε Σάββατο στις 20.00
Λίγα λόγια για το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας

Το 1914 ιδρύθηκε το ΠΙΚΠΑ, αρχικά για την φροντίδα θυμάτων πολέμου. Αργότερα εξελίχθηκε σε προνοιακό φορέα για την φροντίδα και προστασία του παιδιού. Μετά το 1950, ιδρύθηκε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, δυναμικότητας 400 κλινών και με ξεχωριστή Μονάδα Σπαστικών, στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ).

Το σημερινό ΠΑΑΠΑΒ αποτελεί Παράρτημα του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής» , του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους Φορείς Παιδικής Προστασίας στη χώρα, που ως στόχο έχει την προστασία, αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα προστατεύει συνολικά 100 παιδιά:

– στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή της Βούλας
– στις δομές αποϊδρυματισμού στις περιοχές της Δραπετσώνας, Πατησίων και Βύρωνα.

Τα προγράμματα του Κέντρου που λειτουργεί σε 24ωρη βάση είναι:

Εντός:

– φροντίδα, περίθαλψη σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες
– αποκατάσταση (εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη, ειδική διαπαιδαγώγηση, αθλητικά προγράμματα,)
– κοινωνικοποίηση και κοινωνική ένταξη (ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις)
– υλοποιεί προγράμματα αναδοχής και υιοθεσίας
– προάγει τον εθελοντισμό
– στην αμμώδη παραλία του, τη μοναδική με ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης για άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες, υλοποιεί κατά τους θερινούς μήνες το πρόγραμμα πικ-πλαζ (παραλία για όλους).
– υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και
Θρησκευμάτων, λειτουργεί ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό σχολείο.

Εκτός:

– προγράμματα αποϊδρυματισμού εντός κοινωνικού ιστού σε περιοχές της Δραπετσώνας, Πατησίων και Βύρωνα.