Σάλος είχε προκληθεί το 1996 στη Μεγάλη Βρετανία όταν έγινε γνωστή η είδηση για το διαζύγιο της πριγκίπισσας Diana με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ένα διαζύγιο μέσα στο Παλάτι ήταν εξαιρετικά σπάνιο, αλλά το σκάνδαλο ήταν ακόμα μεγαλύτερο εφόσον οι λεπτομέρειες γύρω από τους λόγους χωρισμού του βασιλικού ζεύγους ήταν αυτές που συγκλόνιζαν. Ο Κάρολος είχε για πολλά χρόνια παράλληλη σχέση με την Camilla Parker Bowles, κάτι που ήταν κοινό μυστικό μέσα και έξω από το Buckingham.

Η Diana είχε αντιμετωπίσει την Camilla το 1989 για να σώσει τον γάμο της, αλλά το ζευγάρι χώρισε τελικά το 1993 με τον Κάρολο να παραδέχεται την απιστία του δημοσίως το 1994.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος που -σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, δεν είχε καθόλου καλή σχέση με τη Diana κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Κάρολο, τελικά πήρε το μέρος της στο διαζύγιο.

Στα γράμματα που είχαν διαρρεύσει από τον μπάτλερ Paul Burrell το 2003, που είχε ανταλλάξει ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Diana είναι ξεκάθαρο ότι ο δούκας του Εδιμβούργου ήθελε να στηρίξει τη πριγκίπισσα.

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον νοήμων άνθρωπο να σε αφήνει για την Camilla» ενώ είχε αναφέρει και πως «ο Κάρολος, ένας άντρας σε αυτή τη θέση, ήταν ανόητος που ρίσκαρε τα πάντα για την Camilla. Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα ένιωθε ότι πρέπει να σε αφήσει για εκείνη. Τέτοια προοπτική ποτέ δεν είχε μπει στο μυαλό μας».

Φυσικά, εκτός από τα θετικά σχόλια προς τη Diana σε ένα από τα γράμματα μάλλον είχε υπονοήσει ότι μπορεί να φταίει λίγο και η ίδια που ο Κάρολος δεν τέλειωσε τη σχέση του με την Camilla. Μάλιστα, την είχε ρωτήσει: «μπορείς ειλικρινά να δεις μέσα στην καρδιά σου και να πεις ότι η σχέση του Κάρολου με την Camilla δεν είχε σε τίποτα να κάνει με την συμπεριφορά σου απέναντί του στον γάμο σας;».

Ανάμεσα στα γράμματα που είχαν διαρρεύσει, υπήρχαν και οι απαντήσεις της Diana προς τον πεθερό της όπου τον ευχαριστεί και του ζητά τις συμβουλές για το πώς να διαχειριστεί την κατάσταση.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!