Την Ελλάδα θα επισκεφτούν σύντομα ο βασιλιάς Willem -Alexander και η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα ο βασιλιάς Willem -Alexander και η βασίλισσα Maxima θα επισκεφτούν την Αθήνα και τη Λέσβο σε μια επίσημη επίσκεψη που θα διαρκέσει δύο μέρες από την Τετάρτη 16 έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Μαζί τους θα έρθει και ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών, Wopke Hoekstra, o Υπουργός Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Liesje Schreinemacher, ο Υπουργός Μετανάστευσης, Eric van der Burg, και ο Υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού, Maarten van Ooijen.

Ο Willem και η Maxima αναμένεται να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, να συναντηθούν με την Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά και με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις του βασιλικού ζεύγους είναι και αυτές με εκπροσώπους του Συνήγορου του Πολίτη, στα εγκαίνια του SDG House Greece, αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, όπου ο βασιλιάς θα μιλήσει για τη βιώσιμη γεωργία.

Όπως είθισται, θα δοθεί επίσημο δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο για το βασιλικό ζεύγος ενώ έχει προγραμματιστεί και ξενάγηση στην Ακρόπολη. Η βασίλισσα Maxima θα επισκεφτεί την  ογκολογική κλινική «Ελπίδα» στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ο βασιλιάς Willem θα επισκεφθεί ένα καταφύγιο για ανήλικους πρόσφυγες.  

Το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφτεί και τη Λέσβο την τελευταία μέρα του ταξιδιού του στην χώρα μας για να επισκεφτεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο νησί και να μιλήσει με κατοίκους και εργαζόμενους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!