Όσα είπε η βασίλισσα Ελισάβετ στο διάγγελμά της λόγω κορωνοϊού

Όσα είπε η βασίλισσα Ελισάβετ στο διάγγελμά της λόγω κορωνοϊού

 

H κατάσταση που επικρατεί στη Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο λόγω του κορωνοϊού ανάγκασε την βασίλισσα Ελισάβετ να απευθύνει διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό.

Ήταν μόλις το τέταρτο διάγγελμα τα τελευταία 68 χρόνια, δείγμα της δύσκολης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας. Και δεν ήταν μήνυμα που απευθύνθηκε μόνο στους Βρετανούς, μόνο στην Κοινοπολιτεία. Ήταν ένα μήνυμα που απευθύνθηκε σε ολόκληρο απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη τη γη. Η μακροβιότερη μονάρχης ήταν συγκινητική και με στοργικό τρόπο έστειλε μήνυμα ελπίδας.

Σε ένα κλίμα φορτισμένο συναισθηματικά και σε εντελώς ανθρώπινο τόνο η μονάρχης απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό ζητώντας να σταθούν όλοι ενωμένοι ενάντια σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Μιλάω μαζί σας σε δύσκολους καιρούς. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς και όλους όσους εργάζονται καθημερινά έξω από τα σπίτια τους. Ευχαριστώ εσάς που μένετε σπίτι σας. Μαζί θα νικήσουμε την νόσο και αν μείνουμε ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε. Όλοι θα θυμούνται με περηφάνια για το πως έδωσαν την μάχη» ανέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Σας μιλώ γνωρίζοντας ότι διανύουμε μια ολοένα και περισσότερο δύσκολη περίοδο. Μια περίοδο που έχει διακόψει τη ζωή στη χώρα. Μια διακοπή που έχει επιφέρει θλίψη σε κάποιους, οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς και τεράστιες άλλες στην καθημερινή ζωή όλων μας» ανέφερε σε άλλο σημείο του διαγγέλματος

Η βασίλισσα θέλησε να εμψυχώσει τον βρετανικό λαό σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο και συνέχισε λέγοντας πως «Η περηφάνια για το ποιοι είμαστε δεν είναι μόνο μέρος της ιστορίας μας, ορίζει το παρόν και το μέλλον μας. Οι στιγμές που όλη η Βρετανία χειροκρότησε όλους αυτούς που κάνουν σημαντική δουλειά θα μείνουν στην ιστορία ως έκφραση της εθνικής μας ομοψυχίας και θα συμβολίζεται από το ουράνιο τόξο στις παιδικές ζωγραφιές. Σε όλο τον κόσμο έχουμε δει ιστορίες ανθρώπων που βοηθούν ο ένας τον άλλον, είτε παραδίδοντας πακέτα με φαγητό και φάρμακα, είτε προσέχοντας γείτονες και κάνοντας ενέργειες που βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται.»

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο κάμεραμαν που τράβηξε το βίντεο για το διάγγελμα ήταν καλυμμένος με προστατευτική στολή προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top