Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Βέρτη που είπε ότι θέλει η σύντροφός του να έχει κάποια από τα στοιχεία της μητέρας του, ο Περικλής Κονδυλάτος μίλησε στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” και εξέφρασε τη δική του άποψη λέγοντας πως πολλές οικογένειες έχουν διαλυθεί γιατί οι γυναίκες βγήκαν στην αγορά εργασίας.

«Μου αρέσει το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας που ο άντρας δουλεύει και φροντίζει την οικογένειά του βγάζοντας το προς το ζην και έχει τη γυναίκα του βασίλισσα για να είναι στο σπίτι και να μεγαλώνει σωστά παιδιά με αρχές. Αν έχει διαλυθεί η οικογένεια, είναι γιατί η γυναίκα βγήκε στην αγορά εργασίας και έχασε αυτή τη κολώνα, την τεράστια που είχε η οικογένεια.

Οι φίλες μου, μου λένε ότι θα ήθελαν να έχουν παντρευτεί έναν ευκατάστατο άντρα, όχι γιατί ψάχνουν σπόνσορα, αλλά για να μπορούν να είναι στο σπίτι και να φροντίζουν τα παιδιά. Πού είναι το κακό σε αυτό; Δεν το καταλαβαίνω. Η γυναίκα φροντίζει τον άντρα γιατί έχει τη δύναμη να το κάνει. Ποιος θα το κάνει, ο άντρας;» είπε ο Περικλης Κονδυλάτος.