Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν», αναφέρθηκε στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική της ζωή.

«Η μεγαλύτερή μου δύναμη είναι η ενσυναίσθησή μου. Η μεγαλύτερη μου αδυναμία είναι τα παιδιά μου. Το πιο όμορφο πράγμα στη δουλειά μου είναι οι στιγμές που ξεχνάς ότι είσαι εσύ κρατάνε λίγα δευτερόλεπτα και είναι σαν να πετάς. Το πιο δύσκολο πράγμα στη δουλειά μου είναι οι δύσκολοι άνθρωποι», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Κατόπιν πρόσθεσε: «Παλαιότερα είχα μια ανασφάλεια με την εξωτερική μου εμφάνιση, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι κοινωνικό λάθος, το ότι οι άνθρωποι έχουν ανασφάλειες με την εμφάνισή τους, θα έπρεπε να είναι το λιγότερο πράγμα που μας ενδιαφέρει».

Τέλος όσον αφορά το περιστατικό με τη Φαίη Σκορδά που την προσφώνησε με άλλο όνομα on air, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε γελώντας: «Δεν με έχουν μπερδέψει με κάποια άλλη διάσημη στο δρόμο, αλλά έχω πάει καλεσμένη στη Φαίη Σκορδά, που είναι και φίλη, και λέει με πολύ μεγάλη χαρά “και τώρα υποδεχτείτε την Πηνελόπη Πλάκα”».