Σκηνές χάους και εικόνες χωρίς προηγούμενο εκτυλιχτήκαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, μετά την εισβολή των οπαδών του Donald Trump στο Καπιτώλιο, την ώρα που συνεδρίαζε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων προκειμένου να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Joe Biden.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τη Washington Post η οικογένεια Trump την ώρα της εισβολής βρίσκονταν μέσα στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα σύμφωνα με το CNN, την ώρα της εισβολής η Πρώτη Κυρία ασχολιόταν με μια φωτογράφηση του Λευκού Οίκου.

«Τραβήχτηκαν φωτογραφίες από χαλιά και άλλα αντικείμενα στο εσωτερικό της προεδρικής κατοικίας αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η Trump σκέφτεται να δημιουργήσει ένα coffee table που θα επικεντρώνεται στα κομμάτια που έχει αποκαταστήσει από τότε που εισήλθε στον Λευκό Οίκο.

    Με δήλωσή της η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η σύζυγος του Donald Trump, τοποθετείται πρώτη φορά για τα γεγονότα: «Το Έθνος μας πρέπει να θεραπευτεί με πολιτικό τρόπο. Μην κάνετε κανένα λάθος γι ‘αυτό, καταδικάζω απολύτως τη βία που συνέβη στο Καπιτώλιο του Έθνους μας. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή».

 

 

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην κριτική που της ασκήθηκε για την απουσία δημόσιας εμφάνισης μετά τα επεισόδια σημειώνει: «Είμαι απογοητευμένη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα – από ανθρώπους που θέλουν να είναι σχετικοί και να έχουν ατζέντα. Αυτή τη φορά σημασία έχει αποκλειστικά τη θεραπεία της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!