Έναντι 5,75 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε η εξοχική κατοικία της Zaha Hadid στο Μαϊάμι. Η Hadid χρησιμοποίησε το ακίνητο στο South Beach, ενώ σχεδίαζε μια πολυκατοικία υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή, σύμφωνα με την Angelica Garcia της ONE Sotheby’s International Realty, που διαχειρίστηκε την αγοραπωλησία.

Αν και η τιμή μοιάζει αστρονομική, είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που είχε αρχικά ζητηθεί που ήταν τα δέκα εκατομμύρια. Η Hadid αγόρασε δύο ξεχωριστές μονάδες που αποτελούν το κύριο διαμέρισμα το 2010 έναντι 2,79 εκατομμυρίων δολαρίων και μετά αγόρασε ένα στούντιο, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω μιας ενδιάμεσης πόρτας, για 1,38 εκατομμύρια δολάρια το 2015.

Το σπίτι των 230 τ.μ. έχει εντυπωσιακή θέα στον ωκεανό λόγω της τεράστιας τζαμαρίας στις πλευρές του, τρία υπνοδωμάτια και είναι διακοσμημένο με το χαρακτηριστικό μοντέρνο και συνάμα λιτό ύφος της διάσημης πρώην ιδιοκτήτριάς του που πέθανε το 2016.

Ο αγοραστής είναι ο Ray Bassiouni, πρόεδρος των συστημάτων ATI και τεχνολογικό στέλεχος και σκοπεύει να το διαθέσει για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.