Ο θάνατος του Πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών, έχει προκαλέσει θλίψη στη Βρετανία.

Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο 17 Απριλίου στις 15:00, τοπική ώρα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor και θα γίνει σε στενό κύκλο και υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η λίστα των καλεσμένων θα περιοριστεί στους 30, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του Δούκα του Εδιμβούργου . 

To dresscode

Όλοι οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας πρόκειται να φορέσουν τα παραδοσιακά πρωινά κοστούμια, ακόμα κι αν έχουν δεσμούς με το στρατό, ενώ το dress code των γυναικών θα περιλαμβάνει φορέματα για πρωινή περίσταση. Η απόφαση ίσως λήφθηκε ύστερα από το σάλο που ξέσπασε με την απαίτηση του πρίγκιπα Andrew να φορέσει τη στρατιωτική του στολή ή λόγω του γεγονότος ότι ο πρίγκιπας Harry θα ήταν ο μόνος που δεν θα επιτρεπόταν να φορέσει τη στρατιωτική του στολή αφού δεν θεωρείται πλέον ενεργό μέλος της “εταιρείας”. 

Η διαδικασία

Το πρωινό της κηδείας η σωρός του πρίγκιπα Φιλίππου θα μετακινηθεί από την τρέχουσα τοποθεσία στο ιδιωτικό παρεκκλήσι προς το Inner Hall, 4 ώρες πριν την έναρξη της τελετής και θα μεταβεί κατά τις 2.41μμ από την Κρατική Είσοδο του Κάστρου. Το φέρετρο θα ακολουθήσουν στην τελετουργική διαδικασία τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και κάποιοι από το προσωπικό που βρισκόταν κοντά στον Φίλιππο με τους δούκισσα Camilla, Δούκισσα Catherine, πριγκίπισα Eugenie και σύζυγος, πριγκίπισσα Beatrice και σύζυγος, Zara και Mike Tindall και κάποιοι ακόμη να μην παίρνουν μέρος στη διαδικασία. Μάλιστα, τα παιδιά των Cambridges δεν θα βρίσκονται παρόντα. 

Ο ρόλος του Harry και του William

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στα αδέρφια Windsor, οι οποίοι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό θα εμφανιστούν δημόσια μαζί. Όμως, τα tabloids δεν θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη μεταξύ τους επικοινωνία από τη στιγμή που ο Peter Phillips, ο ξάδερφος τους, θα περπατήσει ανάμεσά τους ακριβώς πίσω από το φέρετρο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τελετής τα αδέρφια θα καθίσουν χωριστά, με τον William να κάθεται δίπλα στον Peter Phillips και τον Harry δίπλα στον Λόρδο του Snowdon. 

Η τελετή

Μια μικρή χορωδία 4 ατόμων θα ψάλει μουσική, που είχε επιλέξει ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είχε επιμεληθεί σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες πριν από τον θάνατό του, ενώ οι καλεσμένοι θα φοράνε μάσκες. Μάλιστα, τους έχει ζητηθεί να μην τραγουδάνε λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury και ο πρύτανης του Windsor θα είναι οι λειτουργοί της 50λεπτης τελετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στα όρια της ιδιωτικής ιδιοκτησίας ώστε ο κόσμος να παρακολουθήσει με ασφάλεια το γεγονός από το σπίτι του μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!