Το Σάββατο στις 17:00 ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε, η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου. Η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχαιρέτησαν τον δούκα του Εδιμβούργου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου.

Στην πομπή που συνόδευσε το φέρετρο του Φιλίππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor, εκτός από τα 4 παιδιά του, τον Πρίγκιπα Κάρολο, την Πριγκίπισσα Άννα, και τους Πρίγκιπες Ανδρέα και Έντουαρντ, βρέθηκαν μαζί σχεδόν μετά από ένα χρόνο (και μία πικρή διαμάχη) οι δυο εγγονοί του, Πρίγκιπας William και Πρίγκιπας Harry.

Στην εκκλησία έφτασε μαζί με το φέρετρο, που ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του δούκα του Εδιμβούργου στην οποία απεικονίζεται και ο σταυρός της ελληνικής σημαίας – φόρος τιμής στην ελληνική καταγωγή του Φιλίππου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ντυμένη στα μαύρα, φανερά συγκινημένη, σκούπισε ένα δάκρυ, καθώς στάθηκε για ένα λεπτό δίπλα στο φέρετρο του επί 73α χρόνια συζύγου της πριν αυτό μεταφερθεί μέσα στην εκκλησία. Με την είσοδό της στο παρεκκλήσι η Βασίλισσα κάθισε μόνη της στις πρώτες θέσεις και τήρησε ενός λεπτού σιγής με το κεφάλι σκυμμένο. 

Όλοι οι καλεσμένοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες, ενώ μετά από εντολή της Βασίλισσας οι άνδρες δεν φόρεσαν τις στρατιωτικές τους στολές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!