Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Στις 1 Απριλίου η επίσημη «έξοδός» τους από το παλάτι

Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Στις 1 Απριλίου η επίσημη «έξοδός» τους από το παλάτι

 

Στις 1 Απριλίου ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle θα ξεκινήσουν επισήμως την καινούργια τους ζωή μακριά από την βασιλική οικογένεια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Από τις 31 Μαρτίου και έπειτα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εργάζονται πια για την βασιλική οικογένεια, μετά την επιθυμία τους να μοιράσουν πλέον τον χρόνο τους μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα περνούν τον χρόνο τους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική. Εκτός από την στενή συνεργασία με τα υπάρχοντα ιδρύματα στα οποία είναι προστάτες, θα πραγματοποιούν επίσης συναντήσεις, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών τους για την δημιουργία ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Οι λεπτομέρειες αυτού του νέου οργανισμού, θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος», αποκάλυψε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Η νέα «συμφωνία» των Sussex με την βασιλική οικογένεια θα επανεξεταστεί σε 12 μήνες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Σε ένα χρόνο αποφασίστηκε να γίνει επανεξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι Harry και Meghan τηρούν τους κανόνες που τους έχει θέσει η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο γι' αυτό το νέο μοντέλο εργασίας και ενδεχόμενης οικονομικής ανεξαρτησίας, η βασιλική οικογένεια και οι Sussex συμφώνησαν σε μια πρώτη ανασκόπηση 12 μηνών για να εξασφαλίσουν πως οι εργασίες διευθετούνται κατάλληλα».

Όσο για τίτλους τους, η βασίλισσα τούς επέτρεψε να διατηρήσουν επίσημα το HRH (His or Her Royal Highness), αλλά δεν θα το χρησιμοποιούν ενεργά, καθώς επίσης τα Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ.

Τέλος όσον αφορά για την διαδοχή, «ως εγγονός της Αυτού Μεγαλειότητας και δεύτερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Harry παραμένει έκτος στην σειρά διαδοχής του θρόνου, και η θέση του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex παραμένει αμετάβλητη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top