Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton αποφάσισαν να κάνουν τριήμερη περιοδεία στη Βρετανία με το βασιλικό τρένο, για να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, όμως το ταξίδι τους αυτό προκάλεσε αντιδράσεις.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον αν και απέφυγε να τους επικρίνει ανοιχτά, άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψη έγινε παρότι τους ενημέρωσαν για τους περιορισμούς. Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething δήλωσε πως θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς «περιττές επισκέψεις» ενώ η περιοχή δίνει μάχη με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγές από το παλάτι ανέφεραν ότι οι επισκέψεις προγραμματίστηκαν έπειτα από διαβούλευση με τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και εκείνη της Σκωτίας και της Ουαλίας. Το ταξίδι τους έχει χαρακτηριστεί επίσκεψη εργασίας, οπότε εξαιρείται των περιορισμών.

Πάντως, το θέμα προκάλεσε κάποια σύγχυση στην Downing Street. Όταν ρωτήθηκε για την περιοδεία, εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε αρχικά ότι πρόκειται για «ζήτημα του παλατιού» και συμπλήρωσε ότι έχουν οριστεί ξεκάθαρα οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες. Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει πως η Downing Street αρνείται να στηρίξει την περιοδεία ως ταξίδι εργασίας, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι αποκλειστικά ζήτημα του παλατιού. Όμως, λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωση που εκδόθηκε εξέφραζε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης.

Αυτή ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «είναι ενθουσιασμένος με τη θερμή υποδοχή που είχαν ο δούκας και η δούκισσας του Κέμπριτζ, στην εξαιρετικά πολύτιμη περιοδεία με τρένο στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία».

Αυτή η περιοδεία, συνέχιζε η ανακοίνωση, είναι μια καλοδεχούμενη τόνωση του ηθικού των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή.

Από την άλλη ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς περιττές επισκέψεις. Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να κάνουν τελικά την περιοδεία, ο Gething απάντησε: «Δεν ενοχλούμαι ούτε ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια δικαιολογία για να πουν οι άνθρωποι “θα συμπεριφερθώ διαφορετικά και θα ενεργήσω σαν αυτό το κακό που βλέπουμε μπροστά μας δεν συμβαίνει”».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας το Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!