Το διαμέρισμα της Πριγκίπισσας Diana στο Λονδίνο, όπου ζούσε με συγκατοίκους πριν από τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981, σύντομα θα σηματοδοτηθεί με μία τιμητική πλάκα.

Πριν παντρευτεί τον Πρίγκιπα Κάρολο, η Πριγκίπισσα Diana έζησε εκεί με φίλους ενώ εργαζόταν ως νταντά και δασκάλα.

Ο αδελφός της, Charles Spencer, ο 9ος Κόμης Spencer, μοιράστηκε την πρόοδο της πλάκας στο Instagram του την περασμένη Πέμπτη.

«Είμαι τόσο ευχαριστημένος με αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν τη μπλε πλάκα που φτιάχτηκε για το Coleherne Court, όπου η Diana ήταν τόσο χαρούμενη με τους υπέροχους συγκατοίκους της στα τέλη της εφηβείας της. Ευχαριστώ, @englishheritage, για το τόσο υπέροχο αφιέρωμα.», έγραψε ο Charles κάτω από τις εικόνες.

Αυτή η πινακίδα εντάσσεται στην ενέργεια τοποθέτησης περισσότερων από 950 επίσημων μπλε πλακών γύρω από το Λονδίνο για να τιμήσουν την μνήμη ιστορικά σημαντικών ανθρώπων που ζούσαν ή εργάζονταν σε αυτές τις τοποθεσίες.

«Περιμένουμε ότι η πλάκα μας για την Diana, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας θα είναι πολύ δημοφιλής. Ήταν μια έμπνευση και πολιτισμικό είδωλο για πολλούς, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για ζητήματα όπως οι νάρκες ξηράς και οι άστεγοι και βοηθώντας στην άρση του στίγματος ασθενειών όπως ο HIV, η λέπρα και η κατάθλιψη. Φαίνεται ταιριαστό να δημιουργήσουμε μια πλάκα για τη μνήμη του έργου και της επιρροής της αυτό το έτος που θα ήταν το 60ο της», ανέφερε σε δήλωση της η επιμελήτρια της Αγγλικής Κληρονομιάς, Anna Eavis.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!