Οι σχέσεις του πρίγκιπα Harry με τον αδερφό του William και τον Βασιλιά Κάρολο είναι πλέον τεταμένες.

Στη νέα του αποκαλυπτική αυτοβιογραφία, ο πρίγκιπας Harry έκανε μια σειρά από συγκλονιστικούς ισχυρισμούς για τον αδελφό και τον πατέρα του, περιγράφοντας τον πρίγκιπα της Ουαλίας ως τον «αρχι-αντίπαλό» του (arch-nemesis) και κατηγορώντας τον βασιλιά ότι ανησυχούσε ότι θα «επισκιασθεί» από τη Χολυγουντιανή «δύναμη» της συζύγου του, Meghan Markle.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται βασιλικές πηγές των Sunday Times, o πρίγκιπας Harry έχει βγει από το σενάριο της στέψης του βασιλιά Καρόλου που θα γίνει στις 6 Μαϊου.

Η βασιλική οικογένεια έχει παραμείνει μέχρι στιγμής σιωπηλή επί του θέματος, αρνούμενη να απαντήσει στις εμπρηστικές αποκαλύψεις του Δούκα του Sussex, αλλά o βασιλικός συντάκτης των Sunday Times ανέφερε ότι ο Harry έχει παραλειφθεί από τις διαδικασίες της επικείμενης στέψης: «Μπορώ να αποκαλύψω ότι ο πρίγκιπας Harry έχει διαγραφεί από το σενάριο για τη στέψη, χωρίς να έχει επίσημο ρόλο στην τελετή, αν παρευρεθεί. Σπάζοντας την παράδοση, ο Κάρολος θα απορρίψει τους βασιλικούς δούκες που γονατίζουν και αποτίνουν φόρο τιμής στον μονάρχη. Μόνο ο William θα εκτελέσει αυτόν τον ρόλο».

Σύμφωνα με τις βασιλικές πηγές που επικαλούνται οι Times: «Όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Harry στην τελετή».