Προβλήματα για τη Shakira: Σε δίκη για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ

Προβλήματα για τη Shakira: Σε δίκη για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ

Ένας Ισπανός δικαστής έκρινε ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη η Κολομβιανή τραγουδίστρια Shakira με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρεται σε ένα δικαστικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο δικαστής Μάρκος Χεσούς Χουμπέριας ολοκλήρωσε την προανάκριση σχετικά με τις καταγγελίες ότι η σταρ δεν κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους εισοδήματος, κατά την τριετία 2012-14.

Ο εκπρόσωπος των Αρχών σημείωσε ότι η Shakira έζησε περισσότερες από 200 ημέρες στην Ισπανία σε κάθε ένα από αυτά τα τρία χρόνια, καθιστώντας την υπόχρεη να πληρώσει φόρους στη χώρα. Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε πως οι δικηγόροι της Κολομβιανής τραγουδίστριας έχουν διαφωνήσει με την έννοια της «κύριας κατοικίας».

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι η 44χρονη κατοικούσε στην Καταλονία την εποχή εκείνη. Ωστόσο, οι νομικοί εκπρόσωποί της επιμένουν ότι δεν ζούσε στην περιφέρεια αυτή της Ισπανίας -και γενικά στη χώρα- μέχρι το 2015 και έχει εκπληρώσει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της εκρηκτικής ποπ τραγουδίστριας εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει να κάνει με φοροδιαφυγή, καθώς η ιστορία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018.

Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι της ποπ σταρ δήλωσαν στο CNN: «Αυτό (που συνέβη) ήταν ένα αναμενόμενο βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Η νομική ομάδα διατηρεί την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της με τη Δικαιοσύνη και δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια για αυτό το θέμα».

Η έρευνα αυτή αποτελεί το προκαταρκτικό στάδιο και ακολουθεί ο προσδιορισμός της δικασίμου. Ωστόσο, η Shakira δεν είναι η μόνη που είχε ζητήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας. Κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ίδια θέση έχουν βρεθεί αρκετοί συνάδελφοι του συζύγου της, όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Cristiano Ronaldο, αλλά και προπονητές όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Κάρλο Αντσελότι.

Η Shakira είναι ζευγάρι από το 2011 με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Μίλαν, που γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2013, και τον Σάσα, που ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου 2015.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top