Προβλήματα ύπνου στην εγκυμοσύνη

 Προβλήματα ύπνου στην εγκυμοσύνη
Ο ύπνος στην εγκυμοσύνη είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, μιας και είναι πολλές οι αλλαγές που βιώνει μια έγκυος. Πάμε να δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και κάποιες πρακτικές λύσεις σε αυτά...

Ένα από τα βασικά προβλήματα που, όσο προχωράει η εγκυμοσύνη τόσο πιο έντονο γίνεται, είναι να βρείτε μια στάση ύπνου που σας βολεύει. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε πρόσθετα μαξιλάρια για την υποστήριξη της κοιλιάς και της πλάτης σας.

Πλέον ο ύπνος σας έχει γίνει πολύ δύσκολος, αφού θα διαπιστώσετε ότι θα υπάρξουν πολλά βράδια που μόνο χαλαρή δε θα νιώθετε πέφτοντας στο κρεβάτι.Θα βοηθούσε πολύ αν κάνατε κάποια στιγμή μερικές ασκήσεις χαλάρωσης (φυσικά μετά από συνεννόηση με το γιατρό σας) και βέβαια να «αδειάσετε» το κεφάλι σας από στενάχωρες σκέψεις.

Εξέχουσας σημασίας είναι και το τι καταναλώνετε λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο. Δεν αρκεί δηλαδή μόνο να τρέφεστε υγιεινά, αλλά και ελαφριά. Αν δεν έχετε ζητήσει τη συμβουλή ειδικού, δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να το κάνετε άμεσα!

Τέλος, αν το πρόβλημα αϋπνίας που αντιμετωπίζετε είναι πολύ έντονο, δεν μπορεί να εξηγηθεί με βάση τα παραπάνω ή τις λοιπές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σώμα σας και γενικά έχετε προβληματιστεί, αναφέρετέ το στο γιατρό σας.
Scroll To Top