Στις αρχές του 2020 όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στην Κίνα η βρετανίδα επιστήμονας, Dame Sarah Gilbert ξεκίνησε τις προσπάθειες της για τη δημιουργία ενός εμβολίου, το γνωστό AstraZeneca, που είναι διαθέσιμο σε πάνω από 170 χώρες.

Η δουλειά της αμέσως αναγνωρίστηκε από την βασίλισσα Ελισάβετ που την τίμησε με τον τίτλο της Dame.

Ωστόσο η προσπάθεια της ενέπνευσε και την Mattel, η οποία της χάρισε δική της κούκλα Barbie, στα πλαίσια της σειράς της διάσημης κούλας που τιμά τις γυναίκες στην επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά.

«Η ευχή είναι αυτή η κούκλα να αναδείξει στα παιδιά καριέρες που μπορεί να μην γνωρίζουν, όπως οι εμβολιολόγοι», είπε η Gilbert που αποκάλυψε ότι στην αρχή ένιωσε περίεργα όταν είδε την κούκλα που της έμοιαζε.

«Θέλω να εμπνεύσω τις επόμενες γενιές κοριτσιών να ασχοληθούν με Stem καριέρες και ελπίζω τα παιδιά που θα δουν την Barbie μου να συνειδητοποιήσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι μια καριέρα στην επιστήμη για να βοηθήσουν τον κόσμο» είπε η Gilbert.

Τα τελευταία χρόνια η Mattel προσπαθεί να ανταποκριθεί με αλλαγές στην κριτική που δέχεται ότι οι Barbie θέτουν μη ρεαλιστικά πρότυπα στα κορίτσια. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να δημιουργεί κούκλες διάφορων επαγγελμάτων όπως πυροσβέστες, αστροναύτες και γιατρούς, διαφορετικών φυλών αλλά και σωματότυπων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!