Σε δημοπρασία iconic κοσμήματα που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld

Σε δημοπρασία iconic κοσμήματα που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld

Μία σπάνια συλλογή από vintage κοσμήματα Chanel που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld και ανήκαν στη φίλη του σχεδιαστή Susan Gutfreund βγάζει σε δημοπρασία ο οίκος Christie’s.

Τα κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, καρφίτσες κ.ά- ανήκαν στη Susan Gutfreund, στενής του φίλης, που της χάριζε κομμάτια που απέμεναν από τα runway shows του, αλλά και ως μοναδικά κοσμήματα σε όλη τη διάρκεια της φιλίας τους.

Ανάμεσα στα κοσμήματα της συλλογής ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια σε σχήμα καρδιά με το logo «CC», ένα faux pearl και gripoix glass τσόκερ, ένα σετ χτενάκια μαλλιών με πράσινα πετράδια κι ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια σε σχήμα υδρίας.

 

 

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια συλλογή από faux κοσμήματα χωρίς ακριβά μέταλλα ή πετράδια, ωστόσο ο οίκος Christie’s υπολογίζει ότι η πώλησή τους, για κάθε κομμάτι, θα αγγίξει και τα 4.000€.

Εξάλλου, όπως δηλώνει στο WWD και η εκτιμήτρια κοσμημάτων Claibourne Poindexter, «είναι κομμάτια iconic της εποχής αλλά διακρίνονται και από μία εσωτερικότητα. Μπορεί να πάρει κανείς μια καλή αίσθηση του χιούμορ του Karl Lagerfled είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που έχουν το σχήμα γαλλικών ασημικών είτε για ένα που μιμείται τα βουλοκέρια. Αποτελούν δείγματα λαμπρής σύλληψης και παράλληλα είναι παιχνιδιάρικα».

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο site του Christie’s από τις 14 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top