Σε δημοπρασία το διάσημο μπλε «ποδήλατο της ντροπής» της πριγκίπισσας Diana

Σε δημοπρασία το διάσημο μπλε «ποδήλατο της ντροπής» της πριγκίπισσας Diana

 

 

Το διάσημο μπλε ποδήλατο της πριγκίπισσας Diana, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως «ποδήλατο της ντροπής» γιατί η Diana είχε αναγκαστεί να το πουλήσει, αναμένεται τώρα να πουληθεί πάνω από 10 χιλιάδες βρετανικές λίρες σε δημοπρασία του «Burstow&Hewett».

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου και σύμφωνα με τους υπεύθυνους το ποδήλατο είναι ένα σύμβολο της καταπίεσης που βίωσε η Diana ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, για αυτό έχει ονομαστεί το ποδήλατο της ντροπής.

Η ιστορία του μπλε ποδηλάτου

Η Diana είχε αυτό το ποδήλατο όταν έμενε στο διαμέρισμά της στο Earl’s Court και δούλευε σαν νταντά. Τότε το χρησιμοποιούσε καθημερινά για να πάει στη δουλειά της. Λίγο πριν παντρευτεί όμως τον πρίγκιπα Κάρολο το Παλάτι της είπε ότι είναι «ακατάλληλο για μια πριγκίπισσα» κι έτσι αναγκάστηκε να το πουλήσει.
 

Το ποδήλατο που είναι ένα μπλε Raleigh είχε πουληθεί ξανά το 2018 για 9,200 λίρες και αναμένεται να πουληθεί εκ νέου για πολύ περισσότερα δεδομένης της έκρηξης ενδιαφέροντος για οτιδήποτε royal. Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας «της πήραν κάτι που αγαπούσε πολύ και έλεγχαν το δημόσιο προφίλ της για μια φήμη του τι σημαίνει να είσαι μια κυρία της βασιλικής οικογένειας» εξηγώντας ότι τόσο οι τελευταίες αποκαλύψεις της Meghan Markle όσο και το δημοφιλές The Crown θα ανεβάσουν την τιμή πώλησης.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top