Η Ερρικα Πρεζεράκου έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Tik Talk όπου μίλησε για πρώτη φορά για το ατύχημα που την οδήγησε σε ακρωτηριασμό του ενός δαχτύλου της στο δεξί χέρι.

Θυμίζουμε πως η γνωστή αθλήτρια είχε ένα σοβαρό ατύχημα ανοιχτά της Κύθνου, όταν έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος που βρισκόταν και η προπέλα την τραυμάτισε στο χέρι. Η Έρρικα Πρεζεράκου οδηγήθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπου και χειρουργήθηκε.

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τον παράμεσο ωστόσο το ατύχημα είχε ως συνέπεια τον ακρωτηριασμό ενός δαχτύλου στο δεξί χέρι.

«Ήταν σοκαριστικό. Πάντα με τα αδέρφια μου είχαμε φόβο για την προπέλα. Μάζεψα πολλή αγάπη, αισθάνθηκα για δύο ημέρες μετά το χειρουργείο, πιο όμορφη και γαλήνια, από τις προσευχές των ανθρώπων. Κάτι είχε έρθει και με είχε βάλει στην αγκαλιά του. Αισθάνθηκα βαθιά ευγνωμοσύνη, πήρα πολλά μηνύματα αγάπης. Με δίδαξε όλο αυτό τι σημαίνει ανθρωπιά.

Εγώ δεν έπεσα στη θάλασσα. Βρισκόμουν μέσα στο σκάφος, μαζί με τέσσερα άτομα. Το σκάφος πήγαινε πολύ γρήγορα. Είχε δύο 300άρες μηχανές και συζητούσαν όλοι πόσο γρήγορα και πόσο καλά πάει το σκάφος. Ξαφνικά ο οδηγός λέει “αυτό δεν είναι τίποτα”. Και κάνει ένα έτσι… και γυρίζει το σκάφος 360 μοίρες.

Ξαφνικά βρίσκομαι εκσφενδονισμένη μέσα στη θάλασσα. Σε αυτήν την κίνηση, ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι έπεσα μέσα στη θάλασσα. Κι όπως το σκάφος είναι εδώ, πετάγομαι μέσα στο νερό, το σκάφος συνεχίζει και γυρίζει… Θυμάμαι ότι κουτρουβαλάω μέσα και την ώρα που πάω να βγω, βγαίνω κάτω από τις προπέλες. Ήμουν μέσα στο νερό. Ήξερα ότι με είχε χτυπήσει η προπέλα, απλά δεν είχα καταλάβει που. Είδα το χέρι μου κομμένο, ήταν ένα τεράστιο σοκ. Είναι αυτό που λένε “Θεέ μου μη δώσεις ποτέ αυτό που δεν μπορώ να αντέξω”. Δεν ξέρω με ποια Έρρικα συντονίστηκα εκείνη την ώρα και ξεκίνησα να κολυμπάω με το άλλο μου χέρι…

Ήρθε το ελικόπτερο και με πήρε. Είχα χάσει πάρα πολύ αίμα. Και είπε ο οδηγός ότι υπάρχει πιθανότητα να μου κόψουν το χέρι από τον ώμο.

Έχω μπροστά μου ακόμη δύο χειρουργεία. Κάποιοι μυς χάθηκαν τελείως, αλλά είμαι αισιόδοξη. Δεν είμαι το σώμα μου αλλά η ψυχή μου. Άλλαξε η ζωή μου μετά το ατύχημα. Είχα μάθει να δουλεύω πολύ με το σώμα και θες να διδάξεις σε παιδιά, που τα παιδιά το πρώτο που κοιτάνε είναι τα χέρια σου και νιώθεις ότι δε μπορείς να διδάξεις, ότι δε μπορείς να εργαστείς στο βαθμό που μπορούσες πριν… Έχει αλλάξει όλη μου η ζωή ουσιαστικά μετά από αυτό» είπε, μεταξύ άλλων, η Ερρικα Πρεζεράκου.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!