Εδώ και λίγες ημέρες τα πρόσωπα των Michelle Obama, Brigitte Macron Angela Merkel και άλλων γνωστών γυναικών, πρησμένα και μελανιασμένα φιγουράρουν σε αφίσες στους δρόμους του Μιλάνου με αφορμή μια καμπάνια κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Στόχος της καμπάνιας του Ιταλού καλλιτέχνη AleXsandro Palombo είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Στην καμπάνια, η οποία τιτλοφορείται ως «Just because I am a Woman» (Απλώς επειδή είμαι γυναίκα) πέρα από τη σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας και της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ συμμετέχουν  η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, η πρώην υποψήφια στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Hillary Clinton, η Αμερικανίδα βουλευτής Alexandria Ocasio-Cortez, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ Aung San Suu Kyi και η Sonia Gandhi, η πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου, του ισχυρότερου μέλους της αντιπολίτευσης στην Ινδία.

Το γραφείο τύπου του καλλιτέχνη εξήγησε πως ήθελε «να αποτυπώσει την τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο […] με στόχο να καταγγείλει, να ευαισθητοποιήσει και να εκμαιεύσει μια λογική απάντηση των πολιτικών θεσμών επ’ αυτού».

Τα μηνύματα κάτω τις αφίσες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πληρώνομαι λιγότερα, υπέστην ακρωτηριασμό των γεννητικών μου οργάνων, δεν έχω δικαίωμα να ντύνομαι όπως θέλω, δεν μπορώ να επιλέξω ποιον θα παντρευτώ, είμαι θύμα βιασμού».

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φυλής, κοινωνικής τάξης ή θρησκείας».

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι αφίσες αυτές θα ταξιδέψουν και σε άλλες χώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!