Σωρεία προβλημάτων προκάλεσε η «επέλαση» της κακοκαιρίας στην Αττική, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο «Τηλέμαχος» έφερε τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις και σε πολλά ακόμη σημεία ανά την επικράτεια, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, διακοπές ρεύματος και εγκλωβισμούς.

Σωρεία προβλημάτων προκάλεσε η «επέλαση» της κακοκαιρίας στην Αττική, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχταςΈντονα προβλήματα σημειώνονται στο οδικό δίκτυο, με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και τον δρόμο προς Υμηττό να έχουν κλείσει.

Στην Εθνική Οδό είχε σταματήσει η κυκλοφορία από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας, από τις 04.00 τα ξημερώματα, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στη Μαλακάσα. Ωστόσο, ο δρόμος στο ρεύμα προς Λαμία άνοιξε περίπου στις 08.00, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε και το ρεύμα προς Αθήνα, το οποίο ήταν επίσης κλειστό.

Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και λεωφορεία

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έφερε σε πολλές περιοχές της Αττικής ο «Τηλέμαχος». Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνται από σήμερα το πρωί από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» μόνον, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού.

Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές στα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Κλειστά τα σχολεία

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές: Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ενημέρωσαν ότι λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο ή παιδικός σταθμός στον Δήμο Αθηναίων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω τηλέφωνα:
210 8224947 και 2108210647.

Φαξ υπηρεσίας: 2018224947.

Διακοπές ρεύματος
Ο χιονιάς προκάλεσε και διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της Αττικής και κυρίως στα βόρεια προάστια.
Αναγνώστες που μίλησαν στην ηλεκτρονικής μας εφημερίδα έκαναν λόγο για διακοπές σε Κηφισιά, Άνοιξη, Νέα Ερυθραία, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Καπανδρίτι, Δροσιά. Όπως πληροφορείται το zougla.gr, η βλάβη στο δίκτυο ρευματοδότησης στην Άνοιξη έχει αποκατασταθεί.

Από τη ΔΕΗ ενημερωθήκαμε ότι οι βλάβες στις ανωτέρω περιοχές θα αποκατασταθούν έως τις 11.00.

 
Πηγή: zougla.gr