Σε οκτώ μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε την Τετάρτη ο 26χρονος George Garofano για την εμπλοκή του στην υπόθεση διαρροής γυμνών φωτογραφιών της ηθοποιού Jennifer Lawrence.

Ο 26χρονος κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους λογαριασμούς Apple iCloud 240 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων σταρ του Χόλιγουντ καθώς και κοινών χρηστών του Διαδικτύου, επιτρέποντας τη διάδοση των γυμνών φωτογραφιών και των ιδιωτικών τους πληροφοριών.

Ήταν ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που κατηγορήθηκαν για το πολύκροτο σκάνδαλο του 2014, όταν δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο ιδιωτικές φωτογραφίες των Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst και Kate Upton.

Ο Garofano ζήτησε επιείκεια και αιτήθηκε να μην μείνει περισσότερο από πέντε μήνες στη φυλακή και να περάσει άλλους πέντε μήνες σε κατ οίκον περιορισμό. Ο Garofano δήλωσε ότι έχει ήδη υποστεί σοβαρές συνέπειες και έχει μετανιώσει για την πράξη του καθώς ξεκίνησε το χακάρισμα όταν ήταν στο κολέγιο.

«Τώρα στέκεται ενώπιον του δικαστηρίου έχοντας ωριμάσει, δέχεται την ευθύνη για τις ενέργειές του και δεν είχε πρόβλημα με το νόμο από τότε», έγραψε ο δικηγόρος του.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα εμφανίσει ξανά αυτή ή οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά στο μέλλον». «Εισέβαλε στην ιδιωτική τους ζωή και έκλεψε τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών. Δεν το έκανε μόνο μία φορά, αλλά 240 φορές κατά τη διάρκεια των 18 μηνών. Επίσης δεν κρατούσε για τον εαυτό του τις φωτογραφίες που έκλεψε, αλλά τις διένειμε και σε άλλα άτομα. Μπορεί επίσης να τις έχει πουλήσει σε άλλους», είπε ο δικαστής.