Στην Αθήνα για δεύτερη φορά η φιλέλληνας Ariana Rockefeller

Στην Αθήνα για δεύτερη φορά η φιλέλληνας Ariana Rockefeller


Στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή φορά η φιλέλληνας Ariana Rockefeller, εγγονή του φιλέλληνα επιχειρηματία David Rockefeller.

Ο John Rockefeller, πατέρας του David, λάτρευε την αισθητική της αρχαιότητας και όλες τις λεπτομέρειες
που αφορούσαν την αρχαία Αθήνα, τον Περικλή και τη δημιουργία της Ακρόπολης.

Αργότερα, ο David Rockefeller διατήρησε την αγάπη της οικογένειάς του για την Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, συχνά επισκεπτόταν το Άγιο Όρος και μάλιστα χρηματοδότησε ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά τη δεκαετία του '30.

Συγκεκριμένα, το 1929 το Ίδρυμα διέθεσε κεφάλαια για την ολοκλήρωση του έργου της Στοάς του Αττάλου και της κατασκευής του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς.

Επίσης, χρηματοδότησε υποτροφίες για την εκπαίδευση αρχαιολόγων. Κατά την πρώτη επίσκεψη της Ariana Rockefeller στα Ελληνικά νησιά, και πιο συγκεκριμένα στη Δήλο το καλοκαίρι του 2019, ξύπνησαν μνήμες από τις αφηγήσεις του παππού της David Rockefeller.

Η ίδια αγάπησε την Ελλάδα γιατί δεν πέρασε μόνο όμορφες στιγμές με καλούς της φίλους από την Αμερική, αλλά επισκέφτηκε και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. H γνωστή φιλάνθρωπος και σχεδιάστρια μόδας, στο πλαίσιο και της δεύτερης επίσκεψής της στην Ελλάδα, γνώρισε από κοντά το σημαντικό έργο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ». Ταξίδεψε οδικώς μέχρι την Μακεδονία για να επισκεφθεί μοναστήρι όπου και συνομίλησε με τις μοναχές. Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Τομεάρχη Τουρισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο και με υπόδειξη του, η Ariana Rockefeller επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και τα Μετέωρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top