Στις φυλακές της Τρίπολης βρέθηκε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Βγαίνοντας από τις φυλακές λίγο πριν τις 13:00 μίλησε για την κατάσταση της υγείας του κ. Λιγνάδη, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι έχει πληροφορηθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος και οι οποίες είναι αποτελεσματικές, όπως υπογράμμισε.

Είναι σε άριστη κατάσταση και με ακμαίο ηθικό

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας για το τι τον ρώτησε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι ο κ. Λιγνάδης ενημερώνεται, παρακολουθεί τηλεόραση, όπως όλοι οι κρατούμενοι, και είναι ενήμερος για όλα.

«Πραγματικά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα ο ίδιος να είναι» είπε ο κ. Κούγιας.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως ο κ. Κούγιας δεν κατέθεσε, τελικά, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη, κάτι που θα κάνει ηλεκτρονικά, παρά το γεγονός ότι προσήλθε στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η Γραμματεία (πρωτόκολλο) της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε τις αναφορές που ήθελε να καταθέσει ο κ. Κούγιας, καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του επείγοντος και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά (ΕΛΤΑ) ή μέσω Courier, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία (COVID-19). Παράλληλα επισημάνθηκε από την πλευρά της Εισαγγελίας ότι ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές κ.λπ. αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κούγιας δεν ζήτησε να επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!