Στο μάτι του κυκλώνα ο Νταλάρας για τη συναυλία που έδωσε στην Άγκυρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Στο μάτι του κυκλώνα ο Νταλάρας για τη συναυλία που έδωσε στην Άγκυρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Θύελλα αντιδράσεων σήκωσε η συναυλία που έδωσε στην Άγκυρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Γιώργος Νταλάρας. Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU) τραγούδησε στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ. 

Πολλοί Κύπριοι έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους μέσα από τα social media κάνοντας λόγο για άστοχη επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας (25η Μαρτίου) για μια εμφάνιση στην Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο νομικός Πάνος Ιωαννίδης ανέφερε για τον τραγουδιστή: «Αμετανόητος φιλάργυρος ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας. Ας τραγουδήσει μόνο του, με μόνους θεατές τους ιμπρεσάριους του».Επικριτικά ήταν μάλιστα και τα σχόλια που ακολούθησαν μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στην εφημερίδα «Ankara». Κάποιοι τον αποκαλούσαν «ανθέλληνα» και «persona non grata» (μη επιθυμητό).

Ο γνωστός τραγουδιστής, πάντως, μετά το τέλος της συναυλίας ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν κοντά του στο Πανεπιστήμιο για να τον δουν και ανέβασε τη φωτογραφία μιας Τουρκοκύπριας γράφοντας: «Τούρκος εγώ και εσύ Ρωμιός και εγώ λαός και εσύ λαός... Χθες ξαναθυμήθηκα πόσο τυχερός είμαι που τραγούδησα 22 χρονών παιδί, με μητέρα πρόσφυγα από την Σμύρνη, αυτά τα λόγια του Πυθαγόρα και σε μουσική του Αποστόλου Καλδάρα. Η ειρήνη ανάμεσα στους λαούς δεν έβλαψε ποτέ κανένα, αντίθετα η έχθρα και ο φανατισμός δημιουργούν πρόσφυγες και τραγωδίες. Η Μαλέκ είναι Τουρκοκύπρια και σπουδάζει ελληνικά στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας».


Scroll To Top