Ο σχεδιαστής Φιλήμων σε μία συνέντευξη – κατάθεση ψυχής στον Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα Espresso, μιλά για όλους και για όλα και αναφέρεται στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία δεν τον πλήρωσε ποτέ για τα ρούχα που της έδωσε.

Ντύσατε πολλές θεατρίνες, αλλά και πολλές τραγουδίστριες. Ποια σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση;

Δεν θεωρούσα τιμή να ντύνω αυτούς τους χώρους εκείνη την εποχή, γιατί εγώ έντυνα την υψηλή κοινωνία. Με δυσκολία έντυνα τις θεατρίνες και τις τραγουδίστριες. Απέφυγα ακόμα και να το συζητάω, γιατί οι πλούσιες κυρίες δεν ήθελαν τα ρούχα με τα οποία έντυνα εκείνες να τα δίνω και για το θέατρο ή για τις πίστες. Τη μόνη που θεωρούσα αγαπημένη μου φίλη και ήθελα να την ντύνω ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία εκτός ότι τα φορούσε τα ρούχα και δεν την φορούσαν, ήταν και εκπληκτικός άνθρωπος. Μέσα από την Espresso θέλω να της ζητήσω δημόσια συγγνώμη που όλα αυτά τα χρόνια με τόσες περιπέτειες που είχε με την υγεία της, δεν της τηλεφώνησα ποτέ. Ειλικρινά συγγνώμη Μαίρη μου!

Ντύσατε όμως και την Αλίκη Βουγιουκλάκη…

Την έντυσα σε δύο ταινίες τη δεκαετία του ’60. Είχε στείλει μάλιστα μία οικονόμο της, τη Μαρία, και μου είπε «η κυρία Βουγιουκλάκη επιθυμεί να βάλει το όνομά σας στους τίτλους των ταινιών». Της απάντησα «ούτε για αστείο. Διότι δεν έγινε αυτό που ήθελα εγώ, αλλά αυτό που ήθελε εκείνη».

Σας πλήρωσε;

Πονεμένη ιστορία αυτή. Δεν πληρώθηκα ποτέ. Δεν την έντυσα ξανά γιατί, εκτός του ότι δεν πλήρωνε, δεν με ενέπνεε να τη ντύσω. Καταρχάς, θεωρούσε ότι είχε το τελειότερο κορμί του κόσμου και ότι η ίδια ήταν η απόλυτη γυναίκα. Μπράβο της όμως που τα κατάφερε κι έγινε σταρ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!