Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Glow παραχώρησε η Τέα Πρέλεβιτς, η οποία μίλησε εκτενώς για την απόφαση που πήρε να καταψύξει τα ωάριά της, ενώ αναφέρθηκε και στον γάμο της με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ινδίας.

Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί απλώς παράταση στην τεκνοποίηση ή την εκπλήρωση του «γυναικείου προορισμού»;

Η κατάψυξη ωαρίων συνδέεται άρρηκτα με τον χρόνο, επομένως και με το χρονικό περιθώριο που έχει μια γυναίκα να μείνει έγκυος με τον φυσικό τρόπο. Πλέον, στο σύνθετο κοινωνικό περιβάλλον, όλες οι γυναίκες έχουμε έναν πολυδιάστατο ρόλο και για να είμαστε σε όλα εντάξει, τρέχουμε συνεχώς πίσω από το «ρολόι».

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ιστορίες για γυναίκες που δεν είναι έτοιμες να κάνουν παιδιά, ωστόσο αποφασίζουν να προχωρήσουν πρόωρα σε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα, διότι πιθανότατα φοβούνται ότι δε θα έχουν τη δυνατότητα αργότερα στη ζωή τους.

Σε ακόμη πιο δυσάρεστο, αλλά εξίσου ρεαλιστικό, σενάριο, μια γυναίκα δε φεύγει από μια τοξική σχέση ή έναν κακό σύντροφο, καθώς φοβάται ότι «έχουν περάσει τα χρόνια». Με την επιστήμη, όμως, πλέον στο πλευρό της σύγχρονης γυναίκας, αυτές οι φοβίες και ανασφάλειες, που μόνο προβλήματα και τραύματα δημιουργούν, ευτυχώς εξαλείφονται! Για εμένα η κατάψυξη ωαρίων βάζει το λιθαράκι της στη χειραφέτηση της σύγχρονης γυναίκας.

Ποια ήταν η αφορμή ώστε να αποφασίσεις να καταψύξεις τα δικά σου ωάρια;

Αποφάσισα να κάνω αυτό το δώρο στον εαυτό μου φέτος, που έκλεισα τα 30. Όπως κάνουμε ασφάλεια ιατρική, οδική, ζωής, έτσι και με την κατάψυξη ωαρίων κάνουμε ασφάλεια της γονιμότητάς μας! «Αχρείαστα να είναι», αυτήν τη φράση άκουγα σε κάθε ραντεβού που έκανα κατά τη διάρκεια της κατάψυξης ωαρίων, κι έχει πλέον εντυπωθεί στο μυαλό μου.

Παρατήρησες αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό σου;

Χωρίς δεύτερη σκέψη απαντώ πως όχι, δεν υπάρχει καμία παρενέργεια! Απλά πρήστηκε η κοιλίτσα μου λίγο, που είναι απόλυτα φυσιολογικό και υποχώρησε μέσα σε 10 μέρες. Επίσης, η διαδικασία ήταν απλή, γρήγορη και, το σημαντικότερο, εντελώς ανώδυνη! Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι η ωοληψία διήρκεσε μόλις 5 λεπτά και ύστερα από μισή ώρα έπινα καφεδάκι με την αδερφή μου!

Λένε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της μάθησης προέρχεται από τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους. Τι σου έμαθε η σχέση σου με τον πρώην σύζυγό σου, μέλος βασιλικής οικογένειας της Ινδίας;

Έμαθα ότι όλοι πρέπει να περάσουμε από ορισμένες εμπειρίες στη ζωή μας για να γίνουμε οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα. Για μένα ήταν ο πρώτος μου γάμος και μέσω αυτού εξελίχθηκα ως άτομο, ωρίμασα αρκετά και γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου. Πλέον με τον πρώην σύζυγό μου διατηρούμε πολύ καλές, φιλικές σχέσεις και τον εκτιμώ πολύ ως άνθρωπο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!